Han chockade Sverige när han klädde av sig i Hylands Hörna.
1 av 3
Han chockade Sverige när han klädde av sig i Hylands Hörna. - Foto: SCANPIX
Nu tros Per Oscarsson brunnit inne i sitt hem.
2 av 3
Nu tros Per Oscarsson brunnit inne i sitt hem. - Foto: Rolf Höjer/SCANPIX
Per Oscarsson inledde sin skådespelarkarriär redan 1944. Här en bild från filmen Slutpunkt Berlin
3 av 3
Per Oscarsson inledde sin skådespelarkarriär redan 1944. Här en bild från filmen Slutpunkt Berlin - Foto: Scanpix

Per Oscarsson saknas efter brand - tros vara död

Skådespelaren Per Oscarsson och hans fru Kia Östling befaras ha bränts inne i en husbrand.


SKARA. Det var skådespelarens dotter som larmade polisen om att huset brunnit. När polis och brandkår kom till platsen syntes bara en murstock och förkolnade rester.

På vändplanen intill huset står Per Oscarsssos bil parkerad. Både polis och anhöriga har utan framgång försökt få nå Per Oscarsson och hans fru Kia Östling.

– Vi befarar att paret var i huset när det brann, säger Carina Anderson, inre befäl vid Lidköpingspolisen, till Sveriges Television.

Tekniker försökte redan under nyårsaftonen undersöka husresterna men de fick snabbt avbryta arbetet på grund av hettan. Men arbetet väntas tas upp under lördagen.

–  Men det kan tyvärr dröja innan vi kan ge besked om det funnits människor i huset när det brann, säger Carina Anderson till SVT.

Medverkat i många folkkära filmer

Per Oscarsson är en av Sveriges mest folkkära skådespelare och har varit aktiv sedan 1944. Han har medverkat i flera svenska klassiker, bland annat Utvandrarserien och Här har du ditt liv. Yngre publik känner igen honom i Ronja Rövardotter där han spelade Borka.

Per Oscarsson är också mannen bakom ett av tevehistoriens mest klassiska klipp, den så kallade "kalsong-stripteasen" i Hylands hörna.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!