Fredag 25 Jun
Stockholm

Mona: "Det var jag som la ut filmen"

Mona Thwany berättar nu att det hon som publicerat ljudfilen efter att maken sprängt sig till döds i Stockholm.
1 av 3
Mona Thwany berättar nu att det hon som publicerat ljudfilen efter att maken sprängt sig till döds i Stockholm. Foto: Faksimil/TV4
Paret bodde i Luton i Eglnad.
2 av 3
Paret bodde i Luton i Eglnad. Foto: Faksimil/TV4
Mona förnekar att hon kände till makens blodiga planer.
3 av 3
Mona förnekar att hon kände till makens blodiga planer. Foto: Faksimil/TV4

Mona Thwany ville att folk skulle få en förklaring till dådet. Därför publicerade hon terrorinspelningen efter att hennes make sprängt sig själv i centrala Stockholm. – Hade jag vetat om vad han tänkte göra hade jag hindrat honom, säger Mona Thwany till TV4:s Nyheterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LUTON. Ett dygn efter att Taimour Abdulwahab, 29, sprängde sig till döds bland julshoppare i centrala Stockholm publicerades hans terrorinspelningYoutube.

Säpo arbetade länge efter teorin att det var julruschbombarens hemliga kollega som lagt upp ljudfilen.

I en intervju med TV4 berättar nu julruschbombarens fru, Mona Thwany, att det var hon som la upp inspelningen på nätet.

– Människor, även nära vänner, undrade varför han gjorde det. Det gjorde ont att berätta om och om igen. Naivt nog trodde jag det var intressant för folk att veta varför det hade skett. Därför lade jag ut filmen på hans Youtube-kanal, säger hon till TV4.

I intervjun förnekar hon även att hon känt till makens planer.

– Jag fördömer hans handlingar. Hade jag vetat vad han skulle göra skulle jag stoppat honom. Det var väl därför han inte berättade något för mig, säger Mona Thwany till TV4.

Sedan hennes bild och namn publicerats på flera olika sajter på internet vågar hon inte visa sig utomhus utan bär slöja.

Hon säger också att det viktigaste för henne nu är barnens framtid, någon gång kommer hon berätta att deras pappa var terrorist.

–Jag stöder inte hans handlingar, jag stöder inte terror. Men han kommer minnas som en älskvärd pappa, säger Mona Thwany till TV4.

Kolla på TV4:s intervju med Mona Thwany

Kommentera
Kopiera länk
Dela