Måndag 18 Okt
Stockholm

Fängelse för människorov

Mannen döms till nio års fängelse och kvinnan fick sex års fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev hårda straff för den man och den kvinna i Kristianstad som i september förde bort och misshandlade en 31-årig man så illa att han fick livshotande skador.

Mannen, 29 år gammal, döms till nio års fängelse. Den 20-åriga kvinnan, som är flickvän till en tredje inblandad, en 31-åring, kom undan med sex år i fängelse, skriver Kristianstadsbladet på nätet.

Den 31-årige mannen befanns under rättegången skyldig till samma brott som mannen och kvinnan nu döms för. Han genomgår rättspsykiatrisk undersökning. Därefter ska tingsrätten bestämma hans straff.

De tre döms för människorov, mordförsök och utpressningsförsök. De förde bort det 31-åriga offret för att pressa honom på mellan 50 000 och 75 000 kronor.

Klockan sex på morgonen den 2 september i fjol hittades den 31-årige mannen på en villatrappa i Hammarslundområdet i Kristianstad. Dit hade han släpat sig ungefär 500 meter efter det att de tre plågoandarna lämnat honom.

Bland offrets skador kan nämnas en skottskada genom lårbenet, frakturer på käkben, okben och ögonhåla och ett djupt sticksår i ena benet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela