Torterades med plastpåse över huvudet

En 31-årig man hittades svårt misshandlad och skjuten mitt på gatan. Nu åtalas tre personer med kopplingar till i Brödraskapet Wolfpack för mordförsök.


KRISTIANSTAD. Den 31-årige Kristianstadsbon hittades torterad med en plastpåse fäst med silvertejp runt huvudet. De tre åtalade har kopplingar till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack och pressade mannen på pengar.

31-åringen fördes bort med bil till en lägenhet och misshandlades svårt den 1 september i år. Han lades därefter bakbunden med en plastpåse runt huvudet i bagageluckan på en bil och fördes till Ekenabben. Där torterades med knytnävar, ett basebollträ, en trädgren och okänt vasst föremål för att sedan skjutas i benet. Offret hittades dagen därpå på en trappa till en villa i Hammarslund, inte långt från tortyrplatsen.

Mannen hade en skottskada genom lårbenet, ett djupt sticksår i underbenet, frakturer på käkben, okben och ögonhåla. Förutom de livshotande skadorna gav tortyren svullnader, blåmärken, hudavskrapningar, krossår i pannan, hårbotten och på läppar.

Åklagaren beskriver misshandeln som hänsynslös, rå och livsfarlig och menar att mannen hade tur som överlevde. Två män, 29 och 31 år och en 20-årig kvinna åtalas misstänkta för människorov, mordförsök samt grovt utpressningsförsök. Åtalet styrks av tolv vittnesförhör samt teknisk bevisning.

Den åtalade 29-åringen är medlem i Brödraskapet Wolfpack och dömdes tidigare i år till fängelse i ett år och åtta månader för att ha försökt föra bort en 22-åring i bil för att pressa denne på pengar, skriver Ystads Allehanda.

Detta har hänt:

  • 1 september förs den 31-årige Kristianstadsbon bort i bil.
  • 2 september hittas 31-åringen svårt misshandlad och skjuten på en villatrappa i Hammarslund.
  • Ett vittne berättar om att ett skott avlossats vid 22-tiden samma kväll kring Ekenabben.
  • I början av november häktas de tre åtalade.
  • 30 december väcks åtal mot de tre misstänkta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.