Lördag 27 Nov
Stockholm

Torterades med plastpåse över huvudet

En 31-årig man hittades svårt misshandlad och skjuten mitt på gatan. Nu åtalas tre personer med kopplingar till i Brödraskapet Wolfpack för mordförsök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KRISTIANSTAD. Den 31-årige Kristianstadsbon hittades torterad med en plastpåse fäst med silvertejp runt huvudet. De tre åtalade har kopplingar till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack och pressade mannen på pengar.

31-åringen fördes bort med bil till en lägenhet och misshandlades svårt den 1 september i år. Han lades därefter bakbunden med en plastpåse runt huvudet i bagageluckan på en bil och fördes till Ekenabben. Där torterades med knytnävar, ett basebollträ, en trädgren och okänt vasst föremål för att sedan skjutas i benet. Offret hittades dagen därpå på en trappa till en villa i Hammarslund, inte långt från tortyrplatsen.

Mannen hade en skottskada genom lårbenet, ett djupt sticksår i underbenet, frakturer på käkben, okben och ögonhåla. Förutom de livshotande skadorna gav tortyren svullnader, blåmärken, hudavskrapningar, krossår i pannan, hårbotten och på läppar.

Åklagaren beskriver misshandeln som hänsynslös, rå och livsfarlig och menar att mannen hade tur som överlevde. Två män, 29 och 31 år och en 20-årig kvinna åtalas misstänkta för människorov, mordförsök samt grovt utpressningsförsök. Åtalet styrks av tolv vittnesförhör samt teknisk bevisning.

Den åtalade 29-åringen är medlem i Brödraskapet Wolfpack och dömdes tidigare i år till fängelse i ett år och åtta månader för att ha försökt föra bort en 22-åring i bil för att pressa denne på pengar, skriver Ystads Allehanda.

Detta har hänt:

  • 1 september förs den 31-årige Kristianstadsbon bort i bil.
  • 2 september hittas 31-åringen svårt misshandlad och skjuten på en villatrappa i Hammarslund.
  • Ett vittne berättar om att ett skott avlossats vid 22-tiden samma kväll kring Ekenabben.
  • I början av november häktas de tre åtalade.
  • 30 december väcks åtal mot de tre misstänkta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela