Trots skolans kännedom angånde 17-åringens trakasserier gjordes ingen polisanmälan. Men när samma 17-åring sparkade sönder en dörr var skolan inte sen med att kontakta polisen.
Trots skolans kännedom angånde 17-åringens trakasserier gjordes ingen polisanmälan. Men när samma 17-åring sparkade sönder en dörr var skolan inte sen med att kontakta polisen. - Foto: SANDRA QVIST /SCANPIX SWEDEN

Trakasserade homosexuell klasskamrat - döms

Skolan lät förföljelserna pågå i flera månader.


HALMSTAD. Den 17-årige mobbaren började trakassera sin klasskompis för dennes sexuella läggning redan den första terminen när de två hamnade i samma klass.

Mobbningen pågick dagligen i flera månader och trots att situationen var väl känd hos ansvariga på skolan fick 17-åringens verbala misshandel och kränkningar fortgå.

Kallades "äckel" och "smittsam"

Efter att mobbaren hotat att slå in pannbenet på sitt mobboffer kände den drabbade sig tvungen att ta saken i egna händer och kontaktade därefter polisen.

– Skolan reagerade, men vi reagerade inte med en polisanmälan, säger skolans rektor till Hallandsposten.

17-åringen erkänner att han utsatt sin klasskamrat för trakasserier på grund av dennes sexuella läggning - men nekar till anklagelsen om ofredande och olaga hot.

Han tycker inte heller att ärendet är tillräckligt allvarligt för att skadestånd skall vara befogat.

Mobbarens dom blir 50 dagsböter för ofredande och ett fall av åverkan samtidigt som åtalet gällande olaga hot ogillas.

Rätten nekar även den drabbade sitt skadestånd, rapporterar Hallandsposten.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!