Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick sparken – stämmer företaget

- 11/02/2009, 06:00 -

Nio anställda som tvingades säga upp sig från Fortum stämmer nu kraftbolaget.

Det var för sex veckor sedan som tolv anställda på energibolaget Fortum tvingades till att säga upp sig. Hotet var att de skulle bli polisanmälda om de inte gick med på kravet.

Anledningen bakom uppsägningen vill inte Fortums ledning avslöja, men Peter Strannegård, chef för Fortums kundtjänst, avslöjar för tidningen Ljusnan att det beror på att de anställda tagit sig förmåner som de inte var berättigade.

Men nu sätter de sparkade hårt mot hårt. Nio av de tolv har tagit tillbaka sina uppsägningar och med hjälp av advokaten Conny Engstrand ska de nu ta målet till en civilrättslig tvist med arbetsgivaren.

– Som jag ser det har de fått lämna sina anställningar på ett helt rättsvidrigt sätt och mer eller mindre pekats ut som brottslingar av företagsledningen. Det är bedrövligt skött och helt oacceptabelt, säger Engstrand.

Advokaten ska i första hand kräva att de anställda återfår sina jobb, i andra hand kommer han att kräva skadestånd.

De anställda fick inget stöd från sin fackliga organisation, som ansåg att det fanns sakliga skäl för arbetsgivarens åtgärder.

Fortums reklamfilm för vågkraft

Skrivet av: