Med sömnmedel och möglig svamp förgiftades mamman.
1 av 2
Med sömnmedel och möglig svamp förgiftades mamman. - Foto: All Over
Och möglig svamp som lillasyster haft i sin garderob.
2 av 2
Och möglig svamp som lillasyster haft i sin garderob.

Förgiftade mamma med möglig svamp och piller

19-årig kvinna inför rätta för att ha förgiftat sin mamma. Tonårstjejen:– Jag ville slippa hennes slag och skrik.


SUNDSVALL. Med möglig svamp och läkemedel försökte 19-åringen dämpa sin mors vredesutbrott. Nu står hon åtalad för mordförsök.

Och under rättegången, som inleddes i fredags, visade det sig att 19-åringen inte varit ensam gärningsman. Två eller tre av kvinnans döttrar har varit inblandade, uppger Sundsvalls Tidning.

En 15-årig dotter berättade att hon en tid förvarat mögliga svampar i garderoben. Antingen hon själv eller den 19-åriga systern ska ha använt svamparna för att förgifta mamman efter att under en tid ha försökt söva henne med läkemedel.

– De var bruna, mögliga och såg ruttna ut. Det var då hon började må dåligt. Med tabletterna blev det ingen reaktion. Hon blev bara sömnig, berättar 15-åringen, enligt ST.

"Kör på bara"

19-åringen erkänner att hon blandat sömnmedel i mammans mat för att få henne lugn om kvällarna, men nekar till att ha velat göra henne sjuk.

– Tabletterna vi blandade i maten var mammas egna sömntabletter. Vi ville bara att hon skulle sova för att hon inte skulle komma till oss på natten. Allt jag gjorde var fel och när mamma tyckte det blev för mycket klev hon upp klockan tolv och slog mig.

Rymde hemifrån

Hon säger att det var lillasysterns idé att blanda ner också svamp i mammans mat.

– Jag vet inte. Polisen hade varit hemma hos oss, de hade sett att något var fel, men ingen gjorde något. Det var inte jag, utan min syster som hämtade svampen, men jag var närvarande och jag tänkte faktiskt: Kör på bara, säger 19-åringen.

19-åringen som av mamman tvingats träda in i mammans ställe i jobbet som tidningsbud på nätterna - innan hon på morgonen skulle iväg till skolan - rymde till slut och bor numera på fosterhem.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!