- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Tjuv valde sina offer via Blocket

Via avancerade lögner har den unge mannen lurat till sig föremål för öööver 150 000 kronor.


MALMÖ. En 19-åring har ertappats med att ha stulit från minst tio personer, brottsoffer han hittat genom att låtsas vilja göra affärer med dem via Blocket.se.

Mannen har stulit föremål med samma tillvägagångssätt varje gång. Först bestämmer han träff med dem utanför en villa. Sedan dyker han upp utan ytterkläder och säger att han bara ska gå in och hämta pengar. Han tar då med sig föremålet men kommer aldrig tillbaka.

– Det visar sig då att han inte alls bott i det hus vars trädgård han kommit ut ifrån, säger Glenn Sjögren vid Malmöpolisens ungdomssektion till Sydsvenskan.

19-åringen har kommit över föremål till ett värde av 150 000 kronor genom sina stölder. Men polisen misstänker också att fler kan vara drabbade än vad som hittills kommit fram.

– Vi tror att fler kan ha blivit lurade på detta vis, säger Sjögren till Sydsvenskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.