1 av 3
- Foto: POLISEN
2 av 3
- Foto: Gunnar Lundmark / SCANPIX
3 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Straffen skärps för helikopterrånarna

Hovrätten skärpte straffen för många inblandade i det spektakulära helikopterrånet.


STOCKHOLM. Det var tidigt på morgonen den 23 september 2009 som det mest spektakulära rånet i Sveriges historia inträffade. I Västberga i södra Stockholm landade en helikopter på taket till G4S värdedepå och polis på plats ser chockerat när helikoptern flyger iväg med flera miljoner.

Under onsdagen föll hovrättens dom mot rånarna - och straffen skärps. När domen kom i Södertörns tingsrätt drygt ett år efter rånet dömdes sju personer och tre friades helt.

Nu döms sex personer till fängelse av samtliga tio åtalade. Två av de åtalade har fått sina fängelsestraff skärpta från sju till åtta år, bland annat den 35-årige helikopterpiloten. Dessutom skärps straffet för en person som dömts till medhjälp till grovt rån från tre till fyra års fängelse.

Ytterligare en person fick sitt straff skärpt till tre års fängelse och två andra män fick ett respektive två års fängelse för skyddande av brottsling och medhjälp till grovt rån. Två andra män, som tidigare dömts till fem års fängelse i tingsrätten, fick inte sina straff skärpta.

Man har i nuläget fortfarande inte hittat rånbytet och polis misstänker att flera personer som inte identifierats av polis varit delaktiga i rånet, skriver Aftonbladet.

G4S
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

1 timme sedan
Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.