Måndag 19 Apr
Stockholm

Straffen skärps för helikopterrånarna

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Hovrätten skärpte straffen för många inblandade i det spektakulära helikopterrånet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det var tidigt på morgonen den 23 september 2009 som det mest spektakulära rånet i Sveriges historia inträffade. I Västberga i södra Stockholm landade en helikopter på taket till G4S värdedepå och polis på plats ser chockerat när helikoptern flyger iväg med flera miljoner.

Under onsdagen föll hovrättens dom mot rånarna - och straffen skärps. När domen kom i Södertörns tingsrätt drygt ett år efter rånet dömdes sju personer och tre friades helt.

Nu döms sex personer till fängelse av samtliga tio åtalade. Två av de åtalade har fått sina fängelsestraff skärpta från sju till åtta år, bland annat den 35-årige helikopterpiloten. Dessutom skärps straffet för en person som dömts till medhjälp till grovt rån från tre till fyra års fängelse.

Ytterligare en person fick sitt straff skärpt till tre års fängelse och två andra män fick ett respektive två års fängelse för skyddande av brottsling och medhjälp till grovt rån. Två andra män, som tidigare dömts till fem års fängelse i tingsrätten, fick inte sina straff skärpta.

Man har i nuläget fortfarande inte hittat rånbytet och polis misstänker att flera personer som inte identifierats av polis varit delaktiga i rånet, skriver Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela