Far och dotter hade varit på en krogrunda som avslutades på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm.
1 av 2
Far och dotter hade varit på en krogrunda som avslutades på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix

21-åriga kvinnan erkänner mordet på sin pappa

Högg kniven i hjärtat på 49-åringen efter utekväll.


STOCKHOLM. Det var i början på november förra året som den 49-årige mannen och hans 21-åriga dotter var ute på en krogrunda på Södermalm tillsammans.

Strax därpå dödades mannen. Till en början tycktes mordet vara ett mysterium men efter en tid riktades misstankarna mot dottern, sedan hon setts leta efter något på mordplatsen två veckor efter pappans död.

Hon visade sig också ha gjort flera googlesökningar på sin telefon om hur man gjorde sig av med mordbevis. Men hon förnekade länge bestämt att hon hade dödat sin pappa.

Nu har dock 21-åringen erkänt vad hon menar är hjälp till självmord.

Enligt henne själv ska hon ha erkänt för sin pappa att hon haft tankar på att mörda, varpå han ska ha erbjudit sig att bli hennes offer.

Åklagare Carl Mellberg menar dock att det finns starka bevis för att det rör sig om mord. Dessutom har en blodig dolk hittats i hennes hem, tillsammans med ett trasigt fodral.

– Efter att hon delgivits DNA-träffen på kniven så kom erkännandet, säger Mellberg till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.