Gustav Fridolin (mp) talade under manifestationen och kräver nu en riksdagsdebatt om ungdomsarbetslösheten.
1 av 2
Gustav Fridolin (mp) talade under manifestationen och kräver nu en riksdagsdebatt om ungdomsarbetslösheten. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Unga höjde sina tandborstar i protest mot att regeringen inte gör något åt att de saknar jobb.
2 av 2
Unga höjde sina tandborstar i protest mot att regeringen inte gör något åt att de saknar jobb. - Foto: Keith Srakocic/AP/Scanpix

Mp kräver riksdagsdebatt om ungdomsarbetslöshet

Under onsdagen höjdes tandborstarna utanför riksdagen. Och miljöpartiets Gustav Fridolin krävde en särskild riksdagsdebatt om unga utan jobb.


STOCKHOLM. Ett 50-tal ungdomar demonstrerade under onsdagseftermiddagen mot bristen på jobb utanför riksdagen och höjde tandborstarna i protest mot den senaste tidens avslöjanden om hur bland annat systemet med jobbcoacher fungerar.

– Vi vill att politikerna ska uppmärksamma det här och göra något åt det här. Det är alldeles för många ungdomar som går utan jobb och de tar vad de än får, säger Sarah Daaboul, initiativtagare till facebookgruppen Jobb till unga nu! till Nyheter24.

Samtidigt passade miljöpartiets blivande språkrör, Gustav Fridolin, på att meddela att de gröna nu kräver en extrainsatt riksdagsdebatt om arbetslösheten bland unga.

Ungdomsarbetslösheten är inte ett problem bara för ungdomarna, det är ett samhällsproblem som angår alla, säger han.

– Vi behöver investera i fler lärare i skolan och fler händer i omsorgen. Vi måste lägga järnvägsräls och rusta upp miljonprogrammets bostäder. Det är egentligen inte jobb som saknas – utan anställningar och företag, sa Gustav Fridolin till demonstranterna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.