Måndag 25 Okt
Stockholm

Kissies bror var aktiv nazist

Peter Nilsson - mer känd som Peter08 - är bror till superbloggaren...
Peter Nilsson - mer känd som Peter08 - är bror till superbloggaren... Foto: Josefin Mirsch

Bloggsyskonen nekar till nazikopplingar. Men Nyheter24 kan avslöja att Kissies bror - "Peter08" - har en lång historia inom den främlingsfientliga rörelsen.– Jag står också för ett etniskt rent Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta: Nationalsocialistisk front

Partiet bildades 1994. Enligt partiprogrammet stod man för rasbiologiska skyddsåtgärder, statlig raskontroll, utträde ur EU och FN, repatriering av flyktingar och invandrare, samt skattelättnader för personer vad man ansåg vara genetiskt friska barn. NSF upphörde 2008 och samtliga tillgångar överfördes till Folkfronten.

Folkfronten/NSF har numera bytt namn till Svenskarnas Parti. I valet 2010 erhöll de ett mandat, i valet till kommunfullmäktige i Grästorps kommun.

Hans syster är en av Sveriges största bloggare - och gör allt för att lyfta också Peter Nilssons - mer känd som Peter08 - kändisskap. Under torsdagkvällen tar båda två plats i SVT:s Debattstudio i Göteborg för att på bästa sändningstid diskutera sitt inflytande på svenska ungdomar efter hoten mot Nyheter24.

– Det kan bli kul, säger Peter Nilsson till Nyheter24.

 

"Ta hoten seriöst"

När vi  publicerade en film där skandalsyskonen marknadsför Nationalsocialistisk front hotade Alexandra "Kissie" Nilsson vår nöjeschef, Pascal Engman, med att skicka hem nazister till honom.

– Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög, sa bloggaren Kissie då.

Efter att vår ljudfil med hoten skapat rubriker i de flesta stora medier i Sverige och Kissies annonsörer hotat avbryta sina samarbeten med stjärnbloggaren bad hon om ursäkt och tog avstånd från nazismen.

– Jag ville bara hjälpa min bror att bli känd, har hon sagt i efterhand.

 

Var medlem i NSF

Men nu kan Nyheter24 avslöja att Peter08:s flört med nazismen inte varit någon urspårad pr-kupp.

Mellan 2006 och 2010 har han varit djupt engagerad i den svenska nationella vit makt-miljön. Själv vill han inte prata om tiden i Nationalsocialistisk front - NSF.

– Nä, lägg av, nu orkar jag inte, säger Peter Nilsson och lägger på luren när vi frågar om varför han gick med i nazistpartiet.

Och kanske är det inte så konstigt att bloggaren inte vill prata om sin tid i den svenska nazistmiljön - inte bara med anledning av att det är en politisk belastning i Sverige 2011.

 

Instruktioner från ledningen

Nyheter24 har tagit del av hemlig mejlkorrespondens mellan användaren Peter08 och moderatorn på Sveriges största vit makt-forum - Nordisk.nu.

Av den brevväxlingen framgår att Peter Nilsson fått tydliga instruktioner från NSF-ledningen om att inte sprida den film där han själv och hans syster - superbloggaren Kissie - sätter upp partiets klistermärken. Samma film som Nyheter24 kunde publicera den 18 februari och som föranledde de aggressiva hoten från Alexandra "Kissie" Nilsson.

Moderatorn förklarar sig beredd att hjälpa Peter08 när filmen redan läckt ut på forumet.

"Ang. den filmen som kom upp så vore det toppen om du inte nämnde något så den flyger upp här igen. Jag tog bort tråden du nyligen skapade då filmen genast kom upp där."

 

"Inga kommentarer"

– Jag har pratat med din ledning och förstått att de inte vill att den sprids, säger moderatorn.

Inte heller nu vill Peter Nilsson kommentera filmen.

Hur ser du på filmen i dag? Det var ju några år sedan.

– Inga kommentarer, säger han.

Men om du får frågan i SVT Debatt i kväll. Vad säger du då?

– Inga kommentarer.

Peter Nilsson hade vid den här tiden två konton på Nordisk.nu - som båda kan kopplas till hans personliga mejladress. Han blev ofta inbjuden till nationella marscher och möten och var tidvis - innan filmen började spridas - en flitig debattör på vit makt-forumet.

Där förklarar han bland annat att han inte tror på demokrati och därför har förkastat såväl sverigedemokraterna som nationaldemokraterna.

"ND står ju för 'National demokraterna' men i deras parti program så står det att dom är för ett etniskt rent Sverige...Det är väl inte demokratiskt? Jag står också för ett etniskt rent Sverige, men när folk inser att SD inte kommer att hjälpa så kommer dom att vända sig till NSF pga att dom fattar då att demokratin inte kommer att funka. Varför låtsas ND om att dom är demokrater egentligen?", skriver Peter08.

 

"Uniformer o grejor"

Och han gör klart att det enda partiet att räkna med är Nationalsocialistisk front:

"ND borde upphöra så att alla deras väljare kan rösta på NSF istället och alla deras medlemmar kan gå med i NSF :yes: (Dessutom så har NSF mycke ballare demonstrationer med uniformer o grejor ;))"

Ändå var Peter "08" Nilsson medlem i SDU - sverigedemokratisk ungdom - ända fram till 2010. Nyheter24 har tagit del av ungdomsförbundets medlemsregister och hittat Peter Nilsson som fram till förra året var medlem nummer 42278 i SDU.

Inte heller detta vill Peter Nilsson kommentera.

Kommentera
Kopiera länk
Dela