Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu börjar rättegången mot serievåldtäktsmannen

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Nyheter | 17/03/2011 08:40

24-åringen erkänner allt.

ÖREBRO. På torsdagen inleds rättegången mot den 24-årige man som åtalats för sammanlagt 17 olika brott varav 14 sexualbrott, i Örebro tingsrätt.

24-åringen har själv erkänt samtliga brott han åtalas för och har också medgivit att han trappade upp brottsfrekvensen på slutet när han insåg att han snart skulle åka dit. Han har också sagt att han hade börjat planera att döda någon.

Enligt 24-åringens advokat är han pressad inför rättegången.

– Det är klart att det känns spänt. Det märks på alla sätt. Han tycker att det ska bli väldigt jobbigt, säger hans advokat Margareta Arvidsson till Aftonbladet.

Förutom ett långt fängelsestraff - eller vård om han konstateras svårt psykiskt sjuk - väntar ett omfattande skadestånd för 24-åringen. När åtta av brottsoffren lämnat in sina skadeståndskrav till tingsrätten landar summan på nästan 600 000 kronor. Då återstår sju målsägares skadeståndskrav.

Men enligt advokaten Margareta Arvidsson finns inga möjligheter för 24-åringen att betala.

– Han har inga pengar, säger hon till Nerikes Allehanda.