- Foto: Patrick Trädgårdh / SCANPIX

19-åring dömd för Linköpingsvåldtäkt

Överföll yngre tjej han kände sedan tidigare.


LINKÖPING. Det var i augusti förra året som den 16-åriga tjejen träffade 19-åringen när hon var på väg till bussen. De båda kände varandra sedan tidigare och gick en promenad tillsammans.

Då, på en innergård, försökte 19-åringen plötsligt tvinga 16-åringen att ge honom oralsex. Men hon protesterade och lyckades ta sig från platsen. De gick sedan åt varsitt håll.

Men strax därpå kom 19-åringen ikapp henne igen och denna gång tänkte han inte misslyckas.

Han attackerade 16-åringen och släpade och bar henne tillbaka in på gården. Där våldtog han henne.

Själv förnekar 19-åringen dock brott och hävdar att 16-åringen ville ha sex med honom.

Gärningsmannen döms till ett år och tre månaders fängelse. Hade han inte varit så pass ung hade straffet blivit längre, skriver Corren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter markmord

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.