Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna spelade vikarie på sjukhuset - stal narkotika

- 21/03/2011, 07:52 -

Stefan Lindblom / SCANPIX

När en kvinna i 20-årsåldern dök upp och sa sig vara vikarie förvånades personalen. Men tog ändå emot henne. Då försvann narkotikaklassade läkemedel.

HELSINGBORG. "Vikarien" dök upp vid halv ett på söndagen på en avdelning på lasarettet. Personalen var visserligen förvånad - man brukar inte få hjälp av vikarier på söndagar.

Men man tog glatt emot hjälpen eftersom hon trots allt ringt i förväg, skriver Helsingborgs Dagblad.

Den unga kvinnan i 20-årsåldern hävdade att hon var timanställd och sa sig tidigare ha arbetat på en grannavdelning på sjukhuset.

– Hon verkade helt normal och jättetrevlig. Det enda vi reagerade på var att hon inte visste vilken tid passet började, säger en anställd till HD.

Kvinnan fick låna en bricka till omklädningsrummet och syntes till på två andra avdelningar innan hon gick på passet.

– Det verkade som om hon kände till rutinerna. Hon bad om information om patienterna och ville få tillgång till datorn, säger en ur personalen.

I läkemedelsrummet där vikarier brukar låsa in väskorna bad "vikarien" om att få stanna. Men det fick hon veta inte var möjligt.

En stund därpå ber hon en kollega öppna läkemedelsrummet för att hon glömt stänga av mobilen. Och hon släpps in samtidigt som personalen rusar iväg och kollar en patient.

På bara någon minut roffar hon åt sig morfin, stesolid och andra narkotikaklassade läkemedel - och försvinner.

– Hon har även fått med sig arbetskläder, så nu kan hon lura även andra avdelningar eller andra sjukhus, befarar personalen.

Stölden polisanmäldens och övriga avdelningar på lasarettet larmades omdelbart.

– Vi har aldrig varit med om en liknande förslagenhet, säger Thomas Florwald, säkerhetssamordnare på lasarettet, till HD.

– Nu måste vi genast se över rutinerna.

Kvinnan beskrivs som mycket trevlig.

– Hon var hur gullig som helst. Det fanns inget som gjorde oss misstänksamma, säger personalen på avdelningen.