- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

37-åring åtalas för 30-tal sexbrott mot barn

Nu åtalas den så kallade "portmannen".


STOCKHOLM. Den 37-årige man som greps i mitten på december misstänkt för att ligga bakom ett stort antal sexualbrott mot barn åtalas nu på hela 32 punkter. Mannen ska ha begått två våldtäkter, 27 fall av sexuellt ofredande och tre fall av ofredande, samtliga riktade mot barn.

Brotten har inträffat mellan sommaren 2009 och hösten 2010 och mannen har fått smeknamnet "portmannen" eftersom hans tillvägagångssätt varit att lura sig in i porten med barn i åldrarna 6-12 år. Sedan har han utfört handlingar som betraktas som sexuellt ofredande eller i vissa fall våldtäkt.

Rättegången inleds om två veckor och mannen har medgett att han begått de flesta brotten.

– Han erkänner det mesta han tillfrågats om men sedan är det vissa detaljer han inte är överens om, säger Marianne Öman, kommissarie, till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.