Onsdag 21 Apr
Stockholm

Facerejpade flickvännen: "Hon är en porrstjärna"

När 31-åringen upptäckte att sambon hade flera älskare på Facebook.
1 av 2
När 31-åringen upptäckte att sambon hade flera älskare på Facebook. Foto:
Kärlekslyckan fick ett snöpligt slut.
2 av 2
Kärlekslyckan fick ett snöpligt slut. Foto:

31-åringen utgav sig för att vara sin flickvän och skrev till hennes älskare att hon varit porrstjärna. Nu döms han till böter och skadestånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KALMAR. Hämnden skulle komma att bli utstuderad och grym efter att sambon varit otrogen. Han kapade hennes facebook- och hotmailkonto och började sprida falska rykten.

I april rann det över för 31-åringen efter att tjejen vänsterprasslat. Som vedergällning utförde han då en "facerape" på sambon - det vill säga kapade hennes konto på Facebook - och skrev till hennes sexkontakter för att därefter publicera chattloggarna på sin blogg.

Dessutom uppgav han att hon medverkat i porrfilm och massmejlade föräldrar till sambons barns klasskompisar via kvinnans egen hotmailadress, uppger Barometern.

"Oförsvarligt"

Tingsrätten menar att hans agerande är oförsvarligt - trots att paret, enligt Östran, låg i vårdnadstvist - och dömer honom för grovt förtal.

Domstolen konstaterar också att det saknar betydelse huruvida ryktena stämmer eller ej.

Eftersom mannen inte bara spridit ryktena på sin blogg - utan också via Facebook och Hotmail - räknas det som grovt förtal.

31-åringen döms att betala 100 dagsböter à 60 kronor och 15 000 kronor för kränkning, sveda och värk till den tidigare sambon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela