1 av 3
- Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX

Barnvaktens chock: "Stod naken och ville få massage"

För unga tjejer är det relativt lätt att få jobb som barnvakter via annonser på nätet. Men alla kundmöten slutar inte som de tänkt sig.


Många unga tjejer i jakt på extrajobb annonserar ut sina tjänster på nätet och erbjuder sig att sitta barnvakt. Snabbt och enkelt kan man som ung få jobb trots att vi lever i ett land där ungdomsarbetslösheten tillhör de högsta i Europa.

Men tillgängligheten har också sitt pris. Enligt Svenska Dagbladets granskning har var fjärde annonsör råkat ut för oseriösa förslag och sexuella trakasserier.

Ewelina Nordmark Holm, 19, är en av de många som fått napp efter att ha lagt ut en annons. En man ringde och frågade om hon kunde hjälpa honom i hemmet.

– Han frågade hur mycket jag ville ha för jobbet, vad jag skulle göra för att få det. När jag frågade om lönen sa han minst 150 kronor i timmen och det är ju en helt otrolig lön för att bara städa och handla. Men sen i slutet frågade han om jag kunde massera. Då sa jag att jag hade problem med handleden.

– Det känns ju lite obehagligt.

"Inga varningsklockor"

Många annonserar på Grannar.se - den största sajten i sammanhanget. När SvD ringer runt till annonsörer möts de av många liknande berättelser.

21 av 81 barnvaktsannonsörer vittnar om förfrågningar om massage, jobb på strippklubbar eller sexerbjudanden. Av dem som svarat är endast tre män - de flesta är kvinnor i åldrarna 15 till 30 år. En del vittnar om direkta övergrepp.

– Han var väldigt trevlig, jag hörde inga varningsklockor. Jag skulle tvätta åt honom så jag gick ned med tvätten. När jag kom upp stod han spritt språngande naken och ville att jag skulle massera honom. Jag bara tog min väska och sprang därifrån. Sen mådde jag skitdåligt, hur dum får man vara, säger en 26-årig kvinna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.