Det nya radarparet.
1 av 2
Det nya radarparet. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
2 av 2
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Juholt och Waidelich: Vi vill inte höja skatten

Nya sossetopparna ser inget behov av högre skatteuttag.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Sedan Håkan Juholt blev ny partiledare för socialdemokraterna har många menat att partiet gör en vänstersväng och att förslag om nya omfattande skattehöjningar är att vänta för att finansiera den välfärd Juholt talar om.

Men när han tillsammans med socialdemokraternas nye ekonomiskpolitiske talesperson Tommy Waidelich i dag skriver på DN Debatt är budskapet i stället att skatten inte behöver höjas.

"Vi kommer att ta initiativ till en översyn av skattesystemet för att skapa konkurrenskraftiga villkor för näringslivets tillväxt. Skatternas utformning är en viktig del i en politik för fler jobb.

Det finns små möjligheter och heller inga direkta behov av att kraftigt höja eller sänka skatterna." skriver de på DN Debatt.

Samtidigt föreslår Juholt och Waidelich satsningar på lärarna, fler aktiva insatser för arbetslösa ungdomar, investeringar i utbildning för långtidsarbetslösa och sänkt a-kasseavgift.

Dessutom föreslår de båda s-topparna att så kallade välfärdsjobb ska prövas för långtidsarbetslösa, en slags variant på de hårt kritiserade Fas 3-jobben fast där arbetet utförs inom välfärden i stället för i privata företag.

/
/
/
/