Misstänkte sextorteraren vän med kvinnliga kändisar

- 31/03/2011, 09:41 -
1 av 3

NIKLAS HENRIKCZON / XP / SCANPIX

2 av 3

Privat

I källaren fanns rep och S&M-redskap som tros ha använts för att sextortera flera kvinnliga offer.
3 av 3

I källaren fanns rep och S&M-redskap som tros ha använts för att sextortera flera kvinnliga offer.

Den misstänkte 47-åringen som tros ha hållit flera kvinnor i fångenskap i ett ödehus utanför Halmstad - vars källare han inrett till en sextortyrkammare - har flera kvinnliga kändisar bland sina vänner på Facebook.

HALMSTAD. Fyra kvinnor: en teveprogramledare, en känd journalist, en thaiboxare och en popstjärna.

Vad har de gemensamt? De är alla vänner med den misstänkte 47-åringen som anhållits efter att man upptäckt en sextortyrkällare i ett ödehus strax norr om Halmstad.

– Det känns förstås lite obehagligt. Men han har aldrig gjort några närmanden annat än att han ville bli vän med mig på Facebook. Jag blir vän med så många, säger en av kändiskvinnorna till Nyheter24.

Fler offer

I tisdags kallade Hallandspolisen till presskonferens och berättade att en 47-årig man anhållits misstänkt för frihetsberövande med mera. Efter inledande förhör beslutade åklagaren att mannen var skäligen misstänkt.

En kvinna har hittills trätt fram och berättat att hon hållits fången av 47-åringen i sextortyrkällaren. Hon kände igen bilden på ödehuset när hon såg det i media.

Men polisen tror att det kan röra sig om många fler offer och uppmanar nu kvinnor som hamnat i mannens klor att höra av sig.

Kvinnliga kändisar

På Facebook tycks 47-åringen ha samlat på kända kvinnor. Några har sagt upp "vänskapen" med mannen sedan det framkommit vad han är misstänkt för. Men alla har inte hunnit få upp ögonen än.

– Han verkar ha varit väldigt ensam, säger en känd journalist som haft kontakt med 47-åringen via Facebook.

I måndags stannade aktiviteten av på mannens facebookprofil. Det sista inlägget på hans vägg kommer från en manlig vän.

– Nå, är det ditt hemliga krypin som Aftonbladet gör reklam för? frågar han.

Efter det - radiotystnad.