- Foto: JOE CAVARETTA/AP/Scanpix

HD: "Poker avgörs av skicklighet"

Högsta domstolen kom på onsdagen med sin dom.


GREBBESTAD. På onsdagen kom Högsta domstolens dom om den pokerturnering som hölls i Grebbestad 2007 och avbröts efter ett polistillslag. Polisen menade att turneringen var olaglig och sex män åtalades sedan för grovt dobbleri.

Men för att man ska kunna dömas för dobbleri måste slumpen vara en avgörande del av utgången i spelet.

Och nu konstaterar Högsta domstolen att de delar av turneringen som utgjordes av Texas hold 'em-poker inte avgörs av turen.

– När det gäller huvudspelet säger vi att det inte var ett slumpspel, utan det var till övervägande del ett skicklighetsspel, säger Göran Lambertz, som är en av domarna i HD, till Sveriges Radios Ekot.

Däremot ska vissa andra delar av turnerningens pokerspel skickas tillbaka till hovrätten då det fortfarande kan vara så att det rör sig om tur och slump snarare än skicklighet i de fallen.

/
/
Tur
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Det fullständigt kokar i ett kommentarsfält på Arlas hemsida. Vad är det kunderna rasar på? Mjölkförpackningarna.

902 bolag utomlands får ut miljoner i svenska rut- och rotavdrag

De svenska skatteavdragen skulle skapa svenska jobb för städare och byggare. Men 67 miljoner kronor av de svenska skatteavdragen för hushållsnära tjänster går till renoveringar och hemstädning i Spanien, Frankrike och många andra länder istället.

Lerum: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En cyklist och bilist är involverad i en olycka på Andersvägen/Nyebrostigen.", skriver polisen på sin hemsida.

Åtalet: Trump ville tysta ner och påverka valet

Fanns det en plan att "tysta" negativ rapportering om bland annat Donald Trumps otrohetsaffärer inför presidentvalet 2016? Åklagarsidan väntas hävda det när öppningsanföranden nu hålls i den historiska brottmålsrättegången mot expresidenten i New York.