Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd-riksdagsman: Endast invandrare gruppvåldtar

Sd-politikern Thoralf Alfsson.
1 av 2

Sd-politikern Thoralf Alfsson.

2 av 2

Faksimil

Nyheter | 11/04/2011 08:42

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson menar att näst intill bara invandrare ägnar sig åt gruppvåldtäkter.

INTERNET. På sin blogg skriver sd:s riksdagsledamot Thoralf Alfsson att gruppvåldtäkter och dråpförsök är typiska invandrarfenomen, uppger SVT:s Rapport.

"Är det någon som är förvånad över att det är en Ahmed som igår häktades vid Kalmar tingsrätt för ett dråpförsök i Kalmar den senaste helgen", skriver Alfsson.

Och fortsätter:

"När det gäller just gruppvåldtäkter så handlar det nästan uteslutande om förövare med invandrarbakgrund eller utländsk härkomst. För att begå denna typ av brott måste förövarens människosyn och kvinnosyn vara näst intill sjuklig. Det hittar man ytterst sällan hos några etniska svenskar men är betydligt vanligare hos män från vissa andra kulturer där jämlikhet mellan könen inte existerar."

Sverigedemokraterna har försökt komma tillrätta med sin bakgrund inom den svenska vit makt-miljön och uteslutit flera öppet rasistiska företrädare. Men så långt vill partisekreteraren Björn Söder inte gå nu:

– Det är alltid svårt att kommentera enskilda citat tagna ur sitt sammanhang och detta är första gången jag ser de här, men utifrån det som framkommer så är det ju ganska illa uttryckt, säger han till Rapport.