Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polistillslag satte stopp för hela amfetaminmarknaden

Bilden har inget samband med artikeln.
1 av 2

Bilden har inget samband med artikeln.

Johan Nilsson / SCANPIX

Bilden är från ett annat amfetaminbeslag.
2 av 2

Bilden är från ett annat amfetaminbeslag.

BERTIL ERICSON / SCANPIX

Nyheter | 13/04/2011 14:34

På onsdagen åtalades två män i Norrtälje som misstänks vara inblandade i en amfetaminhärva. Insatsen där 2,3 kilo av drogen beslagtogs har märkts i missbrukarled då tillgången minskat rejält.

NORRTÄLJE. I januari stoppade polisen en 60-årig man i en trafikkontroll utanför Norrtälje. Mannen hade 85 gram amfetamin i sin jackficka och var tydligt narkotikapåverkad.

Samma dag gjordes en husrannsakan hos mannens kompis och då gjordes det stora beslaget. 2,3 kilo amfetamin hittades i ett par högtalare och den 48-årige husägaren hade dessutom 20 gram amfetamin i den ena strumpan.

Bara det som fanns i strumpan räcker enligt polisen till 100 doser av drogen. Rekordbeslaget verkar också ha gett rejäl effekt.

– Vi har redan märkt att tillgången på amfetamin har minskat markant. Det är svårare att få tag i amfetamin här uppe nu, säger Tomas Karlsson, gruppchef vid spaningsroteln i Norrtälje, till Norrtelje Tidning.

De båda männen har suttit häktade sedan den 22 januari och åtalades på onsdagen. 60-åringen är misstänkt för narkotikabrott och rattfylleri och har erkänt brotten.

48-åringen misstänks för grovt narkotikabrott men nekar till de grövsta anklagelserna. Högtalarna säger han att han köpt av en kompis bara ett par månader innan tillslaget.

Rättegången mot männen inleds om en dryg vecka i Norrtälje tingsrätt.