- Foto: Norspan

Sköterska åtalas för 88 knarkfall

En kvinna som tidigare varit sjuksköterska och övervakare åtalas för 88 fall av narkotikabrott.


HALMSTAD. Inom loppet av några månader hade tre personer dött av överdoser. Samtliga hade fått fentanyl - ett smärtstillande medel som finns i morfinplåster. Snart pekade misstankarna åt samma håll - en 50 år gammal kvinna som vid tillfället var sjuksköterska och övervakare.

Under flera år försedde hon missbrukare med morfinplåster och värktabletter. Brotten pågick under flera års tid mellan 2006 och 2008, uppger Hallands-Posten.

Nu åtalas hon för 88 fall - samtliga gäller att hon lämnat ut det narkotikaklassade medlet till en och samma person.

Kvinnan nekar till anklagelserna och hävdar att hon behövde de receptbelagda plåstren för egen del, skriver Hallands-Posten. 50-åringen menar att kvinnan och hennes anhöriga försöker sätta dit henne.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.