Söndag 18 Apr
Stockholm

Vollsjömordet: Ingen tar ansvar

Sjöbos socialtjänst har fått en rejäl tillrättavisning från Socialstyrelsen. Den nu 17-årige pojken, som i fjol dömdes för att ha mördat sin äldre syster, har inte haft någon egen kontakt hos socialen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VOLLSJÖ. Efter att 17-åringen dömts för mordet på sin syster konstaterades att han är psyksjuk. Den rättspsykiatriska vården har inletts på Råby ungdomshem. Kommunen har dock fortfarande ett ansvar som "ställföreträdande vårdnadshavare", uppger Skånska Dagbladet.

Enligt utredningen från socialstyrelsen har socialtjänsten i Sjöbo inte tagit några egna initiativ utan agerat först på begäran av personalen på hemmet. Det var först i december som 17-åringen fick sitt första besök från socialen.

Utredningen kräver att socialtjänsten från och med nu säkerställer pojkens rättigheter och noga följer hans vård. Från Sjöbo kommun har man ingen uppfattning om kritiken, men accepterar de krav som ställs.

– Vi ska utreda detta och titta på vad vi gjort och inte gjort. Sen måste vi försöka göra det så bra som möjligt under de förutsättningar vi har, säger Anne Montén på familjeförvaltningen till Skånska Dagbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela