Vollsjömordet: Ingen tar ansvar

Sjöbos socialtjänst har fått en rejäl tillrättavisning från Socialstyrelsen. Den nu 17-årige pojken, som i fjol dömdes för att ha mördat sin äldre syster, har inte haft någon egen kontakt hos socialen.


VOLLSJÖ. Efter att 17-åringen dömts för mordet på sin syster konstaterades att han är psyksjuk. Den rättspsykiatriska vården har inletts på Råby ungdomshem. Kommunen har dock fortfarande ett ansvar som "ställföreträdande vårdnadshavare", uppger Skånska Dagbladet.

Enligt utredningen från socialstyrelsen har socialtjänsten i Sjöbo inte tagit några egna initiativ utan agerat först på begäran av personalen på hemmet. Det var först i december som 17-åringen fick sitt första besök från socialen.

Utredningen kräver att socialtjänsten från och med nu säkerställer pojkens rättigheter och noga följer hans vård. Från Sjöbo kommun har man ingen uppfattning om kritiken, men accepterar de krav som ställs.

– Vi ska utreda detta och titta på vad vi gjort och inte gjort. Sen måste vi försöka göra det så bra som möjligt under de förutsättningar vi har, säger Anne Montén på familjeförvaltningen till Skånska Dagbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.