Fredag 27 Maj
Stockholm

Knarkaffär slutade i misshandel

Den 16-årige langaren dömdes till ungdomsvård och dagsböter.
Den 16-årige langaren dömdes till ungdomsvård och dagsböter. Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

En 16-årig pojke döms för grov misshandel efter en knarkuppgörelse. Samlade ihop ett 15-tal personer som misshandlade köparen med sparkar och slag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VÄXJÖ. Misshandeln ägde rum efter att den 16-årige langaren fått 400 kronor av köparen i stället för de utlovade 500 kronorna.

Mannen, som hade med sig två kamrater, skulle köpa cannabis av den unga langaren men när han inte hade med sig den tilltänkta mängden knark gav han langaren 100 kronor mindre.

Enligt flera vittnen ska den unga langaren då ha samlat ihop ett gäng på ett 15-tal personer. Gänget misshandlade sedan köparen och en av hans kamrater med slag och sparkar.

16-åringen själv hävdar att han inte har något med misshandel att göra. Detta trots att han vid tillfället hade gipsat handen. Enligt honom själv berodde det på att han ramlat på bussen, skriver Smålands-Posten.

Den brutala misshandeln upphörde när köparen tillslut gav langaren de 100 kronor som han tidigare utlovats.

Växjö tingsrätt konstaterar att brottet är så allvarligt att straffvärdet är ett års fängelse. Men på grund av 16-åringens unga ålder blir straffet ungdomsvård kombinerat med 200 dagsböter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela