Här kan "The Reinfeldts" bo i stället

- 29/04/2011, 17:21 -
En villa i Danderyd.
1 av 3

En villa i Danderyd.

Bostad Direkt

Fin trea i Huddinge.
2 av 3

Fin trea i Huddinge.

Blocket

Tre rum och kök i Järfälla.
3 av 3

Tre rum och kök i Järfälla.

Blocket

Nyheter24 har tagit fram alternativ till Fredrik och Filipa Reinfeldts nya lägenhet på Östermalm.

STOCKHOLM. Sagerska palatset måste renoveras och paret Reinfeldt blir tvungna att byta bostad. I stället för att hyra en lägenhet i innerstaden för 60 000 kronor har Nyheter24 hittat alternativen.

Fredrik Reinfeldt kan till exempel söka sig till Söderort och hitta flera billiga alternativ. På sajten Blocket finns det flera alternativa bostäder för de sex månader som renoveringen kommer att ta.

Fin 3:a uthyres i Huddinge är ett alternativ som Nyheter24 rekommenderar. Med en månadshyra på 9 500 kronor blir det sex gånger billigare att bo. Uthyraren själv skriver följande:

"Jätte fin 3:a uthyres tillsvidare i huddinge, ny renoverad. Lägenheten är undervåningen i ett 2 våningshus, tvättstuga finns i huset, badrum med dusch, 2 stora sovrum, lägenheten uthyres halv möblerad, soffor, soffbord, tv, dubbelsäng, garderober finns i lägenheten också. Vill ni ha era egna möbler är det självklart okej! hyran är på 9500, och då ingår allt, bredband, boxer max paket, el, vatten och sophämtning."

Om statsministern föredrar att bo norr om stan, närmare sina före detta hemtrakter i Täby föreslås Järfälla som ett alternativ. I en fin trea med 6 500 kronor i hyra får Reinfeldt med familj ett fint hem. 

Det tredje och sista alternativet hittas på sajten Bostad Direkt. Till en tredjedel av de 60 000 kronorna alltså bara 20 000 kronor får "The Reinfeldts" flytta till fashionabla Danderyd.

Så här beskrivs villan på Bostad Direkt.

"Vacker våning i villa i Stocksund. 3,5 rum, 1-2 sovrum vackert ljust vardagsrum med kakelugn. Det finns 2 balkong en på ca 12m2. Del i trädgård. 7 min till tunnelbanan och 5 min till Roslagsbanan.Närmaste station: Mörby station/ Stocksunds station"

Frågan är bara om statsminister har råd med depositionen på 40 000 kronor.