- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Bodström säljer ut partikamraterna i nya boken

"Många på höga poster kommer undan år efter år genom att inte dra uppmärksamheten till sig. Wanja Lundby-Wedin är ett utmärkt exempel."


Inifrån

I nya boken "Inifrån: makten, myglet och politiken" skriver Thomas Bodström om sina egna erfarenheterna som minister och oppositionspolitiker, om politiska vänner och motståndare, om stora politiska händelser och "affärer", om vardagsarbetet i riksdagen och om relationerna till pressen.

Boken ges ut av Norstedts.

Bodström ger en känga till sossarnas nye partiledare Håkan Juholt i sin kommande bok. Men också LO-bossen, Wanja Lundby-Ledin, som tidigare varit i rejält blåsväder, får skarp kritik.

Med publiceringen av boken "Inifrån: makten, myglet och politiken" kan Thomas Bodströms tid som politiker definitivt vara över.

Boken släpps inte förrän den 24 maj, men redan nu kan den nyfikne få ett hum av vad den kommer att innehålla. På twitterkontot "bakom kulissen" har bokförlaget redan börjat smyglansera boken. Varje dag presenteras nya citat.

"Många på höga poster kommer undan år efter år genom att inte dra uppmärksamheten till sig. Wanja Lundby-Wedin är ett utmärkt exempel", skriver Bodström i ett av citaten.

I boken beskriver också Bodström maktstriden inom socialdemokratin och hur många är engagerade inom partiet bara för att göra karriär.

"Jag är väl antagligen ingen bra socialdemokrat, eftersom jag aldrig strävat efter att sitta i VU eller partistyrelsen," skriver han.

Nyheter24 har förgäves sökt Thomas Bodström för en kommentar om hans framtid som politiker.

I slutet av maj återvänder Bodström till Sverige efter att ha spenderat ett år i USA med sin familj.

/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!