Tisdag 30 Nov
Stockholm

Bjudmiddagar i riksdagen: "Det får inte bli för lyxigt"

Anders Holmestig tycker att det borde finnas gränser för hur mycket en middag får kosta.
1 av 3
Anders Holmestig tycker att det borde finnas gränser för hur mycket en middag får kosta. Foto: Lena Johansson/LRF
Riksdagsledamöterna studerade LRF:s vattenarbete i Södertälje kommun.
2 av 3
Riksdagsledamöterna studerade LRF:s vattenarbete i Södertälje kommun. Foto: Lantbrukarnas Riksförbund
LRF vill bjuda riksdagsledamöterna på bra mat från Sverige. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
3 av 3
LRF vill bjuda riksdagsledamöterna på bra mat från Sverige. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX

Lobbynätverket bjuder riksdagsledamöterna på "bra svensk mat".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är LRF

Lantbrukarnas Riksförbund förkortas LRF. De bildades 1971 efter en sammanslagning av Riksförbundet Landsbygdens folk (RLF) och Sveriges Lantbruksförbund.

Det är en intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom jordbruk, skogsbruk samt trädgårdsnäring och landsbygdsmiljönäringar.

170 000 medlemmar driver tillsammans 90 000 företag och de gröna näringarna står för 9 procent av Sveriges BNP.

STOCKHOLM. Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är kända för sina lyxiga middagar bland riksdagsledamöterna. Det berättade vänsterpartiets gruppledare Hans Linde för Nyheter24 tidigare i veckan.

LRF är en företags- och intresseorganisation med mål att påverka politikernas beslut för att gynna deras agenda. Men att påverka politikerna med lyxmiddagar är inte LRF:s melodi.

– Det mest korkade man kan göra är att bjuda på väldigt flådiga saker för att påverka i sakfråga. Jag tycker att riksdagsledamöterna har en stark integritet och hoppas att vi kan påverka genom att ha en bra dialog, säger Anders Holmestig kommunikationschef LRF, till Nyheter24.

Vänsterpartiets gruppledare Hans Linde säger att ni är kända för att just ha lyxiga middagar. Vad säger du om det?

– Okej, ja, vi försöker bjuda på en middag med god svensk mat. Vi är noga med att det är bra råvaror och så har vi en duktig kock här i vår personalrestaurang. Men det får inte bli för lyxigt, säger Anders Holmestig.

Och att det just är LRF som står för notan har Anders Holmestig inga problem med. Han håller däremot med om att det kanske skulle vara bra att ha regler kring hur dyr en middag får vara.

– Det kanske borde finnas ett rättessnöre, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela