Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En häktad och en på fri fot i Västerorts pedofilhärva

1 av 1

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Nyheter | 23/05/2011 12:00

Fortfarande inget gripande av den misstänkte man polisen tror ligger bakom ett antal övergrepp mot barn.

I förra veckan rapporterade Nyheter24 att en person gripits och anhållits misstänkt för ett antal sexbrott mot barn i bland annat Västerort och Sollentuna i Stockholm.

Den gripne mannen har nu häktats men utredningen växer fortfarande.

- Han häktades på torsdagen för sexuella ofredanden vid åtta olika tillfällen, som vi har med just nu. Det finns fler ärenden som eventuellt kan gå in i det här och de tittar efter fler ärenden i både Stockholms och Uppsala län, säger Åke Bylund, gruppchef på barngruppen i Norrort, till Nyheter24.

Den misstänkte mannen är till att börja med häktad fram till den 1 juni men det är inte osannolikt att åklagaren begär en förlängning, eftersom antalet målsäganden är så pass många. Däremot var det inte självklart att mannen skulle kunna häktas från början då straffvärdet är förhållandevis lågt för sexuellt ofredande mot barn.

Mannen har gjort vissa medgivanden men förnekar också en del av anklagelserna helt.

Samtidigt är en misstänkt man, som tros ha begått liknande brott i Sollentuna, fortfarande på fri fot.

- Det finns en person som är intressant för samma typ av brott. Det ärendet ligger på Sollentuna närpolis som utreder det vidare, säger Åke Bylund till Nyheter24.

Några fall av sexuella ofredanden mot barn i området är man dock inte på det klara med vem av männen som ska anklagas för.

- Vi har några fall som ligger mitt emellan där vi inte klart kan se om det är den här personen som sitter häktad.

Finns det några misstankar om att de två männen ska ha agerat tillsammans?

- Nej, inte alls, det är helt olika tillvägagångssätt, säger Åke Bylund.