Stockholm

Många skadade efter bussolyckan - mitt under Stockholm maraton

1 av 5
. Foto: SCANPIX
2 av 5
. Foto: SCANPIX
3 av 5
. Foto: SCANPIX
4 av 5
5 av 5

Flera personer är allvarligt skadade och ligger utspridda på torget. Många är chockade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid Slussen på Södermalm i Stockholm spårade en SL-buss ur vid lunchtiden och kraschade mitt på torget. Flera personer är skadade.

Fem allvarligt skadade

– Sex personer är skadade, varav fem allvarligt eller svårt skadade, säger Lennart Löfgren, informatör vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Enligt Aftonbladet körde bussen ner för flera trappor och krossade bland annat en barnvagn som sitter fast under främre delen av bussen. Barnet klarade sig mirakulöst nog oskadd.

– Flera personer är chockade, säger Löfgren.

"Måste ha fått en del smärtstillande"

Olyckan inträffade mitt under Stockholm maraton som pågår just nu. Därför befann sig många personer vid platsen för olyckan. Enligt vittnen som Aftonbladet pratat med tog det en stund innan ambulansen åkte i väg med de skadade personerna.

– De måste ha fått en del smärtstillande, somliga såg ut att ha rätt allvarliga skador, säger ett vittne.

SL: Ser allvarligt på händelsen

Det finns ännu inga uppgifter om varför bussen skenade ur. En haverikommission är på väg till olycksplatsen. Bussen står just nu precis framför Stockholms stadsmuseum på torget vid Slussen. Enligt både SL och polisen var föraren inte alkoholpåverkad.

– Vi ser förstås mycket allvarligt på denna händelse, säger Gunilla Glans vid SL:s pressjour, till Nyheter24.

Keolis, som har det operativa ansvaret för SL:s busstrafik i centrala Stockholm, har tagit fram en krisgrupp och är närvarande på sjukhuset tillsammans med föraren.

– Det vi vet är att det är en erfaren kvinnlig förare. Hon är chockad av olyckan, men inte fysiskt skadad, säger Gert Gotin på Keolis pressjour, till Nyheter24.

På Karolinska universitetssjukhuset i Solna befinner sig fyra patienter, varav ett barn på 17 månader. Barnet har dock lindriga skador. En person uppges vara svårt skadad. Södersjukhuset har tagit emot två personer med lindriga skador.

Polisen har spärrat av platsen och genomför en teknisk undersökning av bussen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.