1 av 2
- Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Kungen under intervjun med TT.
2 av 2
Kungen under intervjun med TT. - Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Kungen gjorde en...Ola

SNABBANALYS: Statschefen satte allt på ett kort. Nu får han och Victoria hoppas på att Mille Markovic inte redan sålt bilderna till TV4.


Ehsan Fadakar:

Chefredaktör på Nyheter24
Nås via mejl: ehsan@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/ehsanfadakar

STOCKHOLM. Det finns inga bilder. Kungen har aldrig hängt på suspekta nattklubbar. Han var helt ovetande om maffiakopplingarna. Allt är ett enda stort missförstånd. "Det finns ingenting i det här" säger han till TT.

Med de orden satte Carl XVI Gustaf hela kungahuset i riskzonen. Han gjorde en Ola Lindholm - satte allt på ett kort. Kungen förnekade det mesta som rapporterats om i media senaste månaden. Och med det kan han ha gjort TV4 till mediehuset som slutligen gjorde Sverige till en republik. Man kan förlåta en man för det mesta. Men en lögnare förblir en lögnare för alltid. Vi får se hur det blir med det.

Kungen borde ha vetat bättre. Han kan ju knappast ha missat Ola Lindholm-affären, hur avskild han än är från verklighetens folk. Ola gick ut och förnekade allt. Han skulle stämma Expressen. Han var oskyldig. Men sen kom den officiella knarkbekräftelsen, och Ola har fortfarande inte kunnat förklara varför han hade rester av kokain i kroppen. Han ljög. I stället för att skicka honom på rehab valde SVT att radera honom ur arkivet. Finns ingen plats för lögnare.

Kungens PR-strategi är lika misslyckad. Han har nu målat in sig i ett hörn. Om och när bilderna väl dyker upp så måste han avgå. Finns inga andra val. Han måste låta Victoria ta över. Sossarna i riksdagen kräver redan utredningar och än fler röster kommer att höjas för en sanningskommission. Slutet är här. Utan trovärdighet är 65-åringen tyvärr oduglig. Det är dags att pensionera sig. När ska Knugen fatta det?

Senaste nytt

Israel anklagas för granater mot journalister

Hon tar över EU:s stödbank

Spanien vann kampen mot Danmark om en av EU:s tyngsta ekonomiska poster. Nadia Calviño tar över som chef för investeringsbanken EIB. Danska Margrethe Vestager får återgå till EU-kommissionen.

Civila dödade i ryska nattanfall

Minst två civila personer dödades i ryska anfall mot Ukraina under natten till fredag, enligt ukrainska uppgifter.

Ikeas besked till kunderna: ”Ni har ätit för lite korv i år”

Ikea hakar på Spotifys "wrapped" genom att göra en alldeles egen årssummering, som de kallar...”korved”.

Fortsatt hög terrorhotnivå i Sverige

Säkerheten i Sverige har försämrats, men inte tillräckligt för att höja terrorhotnivån.

Handelsbråket mellan EU och USA kan blossa upp

Från EU-håll finns nu tankar på att återuppta ärendet i Världshandelsorganisationen (WTO) kring USA och de handelstullar som infördes när Donald Trump var president.