Kämpar mot invandring.
1 av 2
Kämpar mot invandring. - Foto: Scanpix
Grupptryck.
2 av 2
Grupptryck. - Foto: Scanpix

Vi är omringade av hatet

KRÖNIKA. SD-motståndet enade stora delar av Sverige. Våra grannländer är på väg att krossa den drömmen. Det visar inte minst Finland.


Invandrarfientliga partier i våra grannländer:

Danske folkeparti: 13.8 procent av rösterna i Danmark.

Fremskrittspartiet: 22.9 procent av rösterna i Norge

Sannfinländarna : 19 procent av rösterna i Finland.

Sverigedemokraterna: 5.7 procent av rösterna i Sverige.

Ehsan Fadakar

Chefredaktör för Nyheter24.
Nås via mejl: ehsan@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/ehsanfadakar

Det var inte så länge sen vi var ett någorlunda enat folk. Vi var svenskar allihopa. Vi demonstrerade på gator och torg och tog avstånd från invandrarhat. Vi gillade olika, även på Facebook. Det var september 2010. SD hade kommit in i riksdagen och de flesta svennar och blattar hade hittat en gemensam fiende, invandrarfientligheten.

Sen hände något. Våra grannländer blundade och tog en annan väg. De lät sig inspireras av högerextremismen i Europa. De hejade på sverigedemokraterna. På ett år har Danmark, Norge och Finland bjudit världen på smakprov av sina egenkryddade invandrarfientligheter.

Förra året var det danskarna som jagade ut hemlösa invandrare från härbärgen - mitt i vintern. Allt enligt lagen. Danske folkeparti, med partiledaren Pia Kjærsgaard som hjälpte Jimmie  Åkesson under riksdagsvalet 2010, fick 13.8 procent av rösterna 2007.

Förra veckan rapporterade den norska statsteven NRK om att invandrare som inte kom från västvärden låg bakom alla överfallsvåldtäkter i Oslo senaste fem åren. Med den rapporten, som byggdes på ett ganska litet urval, bekräftade man även den pågående kampen mot invandrarna i landet. Det invandrarfientliga Fremskrittspartiet fick i valet 2009 hela 22.9 procent av rösterna.

Och nu vill Finland urskilja mellan invandrare och vanliga finländare som Nyheter24 rapporterar. De vill att utlänningarna i landet ska ha bruna id-kort för att visa att de inte är medborgare. Rätt ska vara rätt. Är du inte en finne så ska du fan visa det tydligt. Och de får stöd av folket. Det invandrarfientliga Sannfinländarna fick 19 procent av rösterna för knappt en månad sedan.

Det pågår ett grupptryck mot svenskarna. Våra grannländer pressar på med sitt hat. De vill att Sverige ska överge sina traditioner. De vill att vi ska hata som de gör. De hjälper sina svenska syskon med valstrategier. Det som funkat där kan lika gärna funka här. Lyft fram och skilj ur invandrarna. Det ska vara svart och vitt. Endast då kan svenskarna se vilka förpestande utsugare de är. Så funkar den taktiken. Det har fungerat likadant i alla tider.

2010 har blivit 2011. SD börjar bli som vilket parti som helst. Frågan är om svenskarna också börjat bli som vilket folk som helst? Det är nog för tidigt för att svara på det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.