Onsdag 27 Okt
Stockholm

Varför agerar du inte, Carl Bildt?

Riksdagsledamot Jens Holm (v): Djupt oroväckande att Carl Bildt lägger locket på.    

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra helgen släppte SvD avslöjandet: USA-agenter på svenskt territorium.

Men att svenska regeringen inte visste om att agenter från USA befann sig i landet och spionerade på misstänkta terrorister var egentligen inte förvånansvärt. Det menar riksdagsledamoten Jens Holm (v) som själv ser mycket allvarligt på händelsen.

Svarar att man inte kan svara

Holm lämnade därför en skriftlig fråga till utrikesministern. I dag kom svaret. Men inte från Carl Bildt.

– Det faktum att Carl Bildt inte ens bemödar sig att svara på min fråga om vad han ämnar att göra mot den kräkning som USA gjort sig skyldig till tyder bara på en sak: Han har inte gjort någonting, säger Jens Holm (v) till Nyheter24.

I stället svarar Beatrice Ask att man inte kan svara på det. Och hävdar att "frågor som rör rikets säkerhet kommenteras i princip aldrig."

En solklar signal

Men Jens Holm menar att det är en solklar signal.

– Ja, regeringen säger ju i princip att de ser mellan fingrarna när det kommer till sådant här om det är USA som står bakom. Det blir väldigt tydligt att de använder dubbla måttstockar.

Holm pekar bland annat mot den dom som fälldes mot en man som påstods spionera på exiluigurer för den kinesiska regeringen i Sverige.

– Då höjde Carl Bildt tonen. Han skriker högt när det passar hans egna intressen. Annars, som i detta fall, håller han tyst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela