Hanna Wagenius. Lägg det namnet på minnet alla gröna liberaler.
1 av 9
Hanna Wagenius. Lägg det namnet på minnet alla gröna liberaler. - Foto: Eva Kopito
Dr Död dog i veckan. Kontroversiell och viktig. Nyheter24 ger honom en andraplats.
2 av 9
Dr Död dog i veckan. Kontroversiell och viktig. Nyheter24 ger honom en andraplats. - Foto: Ap/Scanpix
Spanjoren Francisco Sosa Wagner försvarar sitt lands gurkor i EU-parlamentet.
3 av 9
Spanjoren Francisco Sosa Wagner försvarar sitt lands gurkor i EU-parlamentet. - Foto: Ap/Scanpix
Här testas tjeckiska gurkor för viruset.
4 av 9
Här testas tjeckiska gurkor för viruset. - Foto: Petr David Josek/Scanpix
Bänkad och ifrågasatt. Då vet vi vad som händer. Han kommer in. Och GER. Finland, dem FICK dem.
5 av 9
Bänkad och ifrågasatt. Då vet vi vad som händer. Han kommer in. Och GER. Finland, dem FICK dem. - Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Håkan Juholt gjorde rätt och sa som det var. Det är inne.
6 av 9
Håkan Juholt gjorde rätt och sa som det var. Det är inne. - Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Kent Ekeroths fond är ohotad etta på utelistan.
7 av 9
Kent Ekeroths fond är ohotad etta på utelistan. - Foto: Stanislav Zbynek/Scanpix
Ted Ekeroth. Dessa bröder får ta och kamma sig nu, anser Nyheter24.
8 av 9
Ted Ekeroth. Dessa bröder får ta och kamma sig nu, anser Nyheter24. - Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Inget ont om Arnold. Aldrig. men EU-president? Tack. Verkligen. Men nej tack. Verkligen.
9 av 9
Inget ont om Arnold. Aldrig. men EU-president? Tack. Verkligen. Men nej tack. Verkligen. - Foto: Brian vander Brug/Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 23: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 23:

INNE

1, Gurkan. Är det 2011 eller 1991? Den europeiska gurkan är lika mediahet i dag som när NEJ TILL EG stormade som mest inför folkomröstningen. Då hette det att i Bryssel, där sitter EG-byråkraterna på veckolånga vinluncher och diskuterar vilken form, böj och längd en gurka bör ha för att kunna kallas "EG-gurka". Det är inget för effektiva seriösa svenska politiker. Nu, av helt andra anledningar som på intet sätt är att skoja om, är gurkan tillbaka på allas läppar igen. Och EU-länderna bevisar än en gång exakt hur långt det europeiska samförståndet räcker: Rör inte mina grönsaksodlare!

2, Jack Kevorkian. Hur kan man vara inne när man dör? Ja du, har man hela sitt liv kämpat för något man anser vara en rättighet och dessutom suttit inne för det, då förtjänar man en andra plats som veckans snackis. Aktiv dödshjälp, vad man än må tycka om det, måste diskuteras utan skygglappar. Ha det bra Jack Kevorkian, hälsar redaktionen.

3, Zlatan. Egentligen tillhör Zlatan Ibrahimovic Fotboll24. Men om politiker och opinionsbildare till höger och vänster ska envisas med att dra hans namn i politikens smuts så tänker inte vi vara sämre. Zlatan är trea efter tre mål mot Finland.

4, Hanna Wagenius (CUF) valdes på söndagen till ny ordförande för centerns ungdomsförbund. Förutom att hon är ung, smart och alltid taggad på debatt så har hon ytterligare ett ess skjortärmen som tidigare kontroversiell bloggare på Nyheter24. Hanna Wagenius är utan tvivel veckans smak i politikens plantskola.

5, Håkan Juholt (s) erkänner dålig hantering av Libyen-frågan i SvD:s Korseld. Att erkänna misstag hör inte till vanligheterna i politiken. Det bör premieras. Därför är Juholt femma. Ett litet steg för sossarna, ett stort steg för politiken? Men bli inte för bekvämma, nästa vecka kan ni hamna ett par rader nedanför. Titta på det sällskapet.

UTE

1, Bröderna Kent och Ted  Ekeroths (sd) "folkrörelse" Anti-islamiseringsfonden är lika paranoid, reaktionär och främlingsfientlig som Europa har dåligt minne om när det senast begav sig. Detta förärar dem en första plats på utelistan. Ohotad som en raket.

2, EU-forskaren Jakob Larsson föreslår Arnold Schwartzenegger som EU-president. Argumentet? "Han är en karismatisk person." Apapap. Det sista Europa behöver är en karismatisk doer. Vi vet hur det går då. Kom hellre med en resonerande, modig och idérik kandidat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!