Kvinnan blödde kraftigt från huvudet och underlivet.
1 av 2
Kvinnan blödde kraftigt från huvudet och underlivet. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Bodenkvinnan attackerade och högg offret med en sax.
2 av 2
Bodenkvinnan attackerade och högg offret med en sax. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Kvinnan stack sax i underlivet på rivalen

En 46-årig kvinna attackerade och högg saxen mot underlivet upprepade gånger.


BODEN. Ett svartsjukedrama fick sitt slut när en 46-åriga kvinna fick sin dom i veckan.

Kvinnan döms till ett år och nio månaders fängelse för grov misshandel i Luleå tingsrätt. Hänsynslöst och rått ska hon ha huggit en 49-årig kvinna i underlivet med en sax.

– Hon har mått fruktansvärt dåligt och det hela har gjort sig påmint ännu mer dagarna innan förhandlingarna och nu har hon tvingats att genomleva allt på nytt, säger offrets advokat Martin Almström till Nyheter24.

Den grova misshandeln inträffade i början på februari i år, hemma hos den man som de båda kvinnorna umgåtts med. Den 46-åriga Bodenkvinnan kom hem till mannen och fann honom tillsammans med den 49-åriga kvinnan. Med sparkar och slag misshandlade hon först kvinnan medvetslös. Sedan tog Bodenkvinnan en sax och klippte av henne allt hår ner till skalpen. Efter det tar hon saxen och sticker den i underlivet ett flertal gånger.

– Hon blödde kraftigt från huvud och underliv och fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna var dock inte livshotande.

Vad tycker du om domen?

– Jag anser att domen i de största delarna är riktig men vi är missnöjda med kränkningsersättningen. Vi yrkade på 75 000 kronor och kvinnan medgav 20 000 kronor men tingsrätten beslutade 30 000 kronor. Vi får se om vi överklagar, säger Martin Almström till Nyheter24.

/
/
/
Sax
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!