Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Centerpartiets Maud Olofsson avgår

Centerledaren är ifrågasatt inom partiet.

Centerledaren är ifrågasatt inom partiet.

SCANPIX

Nyheter | 17/06/2011 11:37

SVT Rapport avslöjar att centerpartiets partiledare Maud Olofsson kommer att avgå i september. Mer inom kort.

Enligt SVT Rapport kommer 55-åringen ställa sin plats till förfogande på stämman i Åre i september.

Olofsson har det senaste året varit en starkt ifrågasatt figur inom sitt parti. Från flera håll har röster höjts om att hon ska avgå.

Nu återstår att se om centerns näste partiledare kommer att låta henne fortsätta som näringsminister i statsminister Fredrik Reinfeldts minoritetsregering.

En som ligger bra till som ny partiledare är Annie Johansson. Tidigare har flera centerpartister, bland annat Fredrick Federley, uppmanat Maud Olofsson att avgå.

- Det handlar inte om förtroendet för Maud Olofsson utan om att det behövs ny energi i partiet, sa han tidigare till SVT.

På en direkt fråga på twitter kommenterar kristdemokraternas Caroline Szyber avgångens eventuella påverkan på alliansen:

- Inget större faktiskt, har varit en tidsfråga.Hoppas de väljer en kvinna för annars blir det gubbigt bland partiledarna, skriver Szyber.