- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Sd plagierar budgetförslag

Sverigedemokraterna i Landskrona har kopierat sitt budgetförslag från partiet i andra delar av landet. Bland annat går att läsa om Göteborgs barn och ungdomar i förslaget.


SD i Landskrona

I valet 2010 fick sverigedemokraterna 15,7 procent och därmed nio mandat. Det var en rejäl minskning från valet 2006 då partiet fick 22,3 procent och 12 mandat.

I Landskrona styr den så kallade "treklövern" som består av miljöpartiet, moderaterna och folkpartiet. Sverigedemokraterna fungerar som vågmästare.

Under måndagens kommunfullmäktigemöte i Landskrona ska beslut tas om den preliminära budgeten för 2012 och de närmaste två åren. Sverigedemokraterna har skrivit ett budgetförslag.

I det gick på söndagen läsa att "Det är av största vikt att alla barn och ungdomar i Göteborgs kommun får ta del av den svenska värdegrunden." När Nyheter24 läser budgetförslaget under måndagen är Göteborgs kommun borttaget.

När Nyheter24 når Stefan Olsson, partiordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona, säger han att han inte har tid att prata om budgetförslaget.

Han säger däremot till Helsingborgs Dagblad under söndagen att det handlar om partiets politiska riktlinjer och att sverigedemokraterna kopierar av varandra.

Sverigedemokraternas budgetförslag innehåller få siffror och är mest utformat som ett valprogram. Genomgående går att läsa om invandringen som en del av Landskronas problem. Heltäckande slöjor ska stoppas, likaså hemspråksundervisningen. Mångkulturen underminerar den svenska kulturen och om friskolor står att läsa att sverigedemokraterna motsätter sig att muslimska skolor ska etablera sig, eftersom det då är omöjligt att hålla ihop Landskrona som en stad. Dock ligger inga förslag om att muslimska skolor ska startas i Landskrona.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.