Onsdag 28 Jul
Stockholm

Sd plagierar budgetförslag

Sverigedemokraterna i Landskrona har kopierat sitt budgetförslag från partiet i andra delar av landet. Bland annat går att läsa om Göteborgs barn och ungdomar i förslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
SD i Landskrona

I valet 2010 fick sverigedemokraterna 15,7 procent och därmed nio mandat. Det var en rejäl minskning från valet 2006 då partiet fick 22,3 procent och 12 mandat.

I Landskrona styr den så kallade "treklövern" som består av miljöpartiet, moderaterna och folkpartiet. Sverigedemokraterna fungerar som vågmästare.

Under måndagens kommunfullmäktigemöte i Landskrona ska beslut tas om den preliminära budgeten för 2012 och de närmaste två åren. Sverigedemokraterna har skrivit ett budgetförslag.

I det gick på söndagen läsa att "Det är av största vikt att alla barn och ungdomar i Göteborgs kommun får ta del av den svenska värdegrunden." När Nyheter24 läser budgetförslaget under måndagen är Göteborgs kommun borttaget.

När Nyheter24 når Stefan Olsson, partiordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona, säger han att han inte har tid att prata om budgetförslaget.

Han säger däremot till Helsingborgs Dagblad under söndagen att det handlar om partiets politiska riktlinjer och att sverigedemokraterna kopierar av varandra.

Sverigedemokraternas budgetförslag innehåller få siffror och är mest utformat som ett valprogram. Genomgående går att läsa om invandringen som en del av Landskronas problem. Heltäckande slöjor ska stoppas, likaså hemspråksundervisningen. Mångkulturen underminerar den svenska kulturen och om friskolor står att läsa att sverigedemokraterna motsätter sig att muslimska skolor ska etablera sig, eftersom det då är omöjligt att hålla ihop Landskrona som en stad. Dock ligger inga förslag om att muslimska skolor ska startas i Landskrona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela