Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rattfull skyllde på hostmedicin – här är ursäkterna vi minns

Gorm Kallestad/AP/Scanpix

Nyheter | 23/06/2011 07:50

En man från Västerbotten stoppades med 2,33 promille alkohol i blodet och skyllde på att han druckit en liter hostmedicin. Här är andra ursäkter vi minns.

Trots att mannen stank alkohol, blåste positivt och blodprovet visade på alkohol i blodet vägrade han att erkänna. I stället hävdade mannen att han druckit en liter hostmedicin 14 timmar innan han satte sig i bilen.
Tingsrätten fann dock mannen skyldig och han döms till grovt rattfylleri.

Hans bortförklaring kvalar dock in på bortförklaringstopplistan vad det gäller rattfyllebrott.

Här är bortförklaringarna vi minns:


* "Katterna behövde mat", förklarade den märkbart berusade 67-årige mannen från Västerbotten efter att ha blivit stoppad av polisen. Mannen sa att katterna var så hungriga och kräsna att de krävde mat som bara gick att hitta på annan ort – därför var han tvungen att ta bilen.
Fälld.

* "Jag hade ätit likörpraliner och sköljt munnen", det var en 71-årings ursäkt efter att ha stoppats av polis med 0.24 promille alkohol i blodet. Han påstod att han inte druckit alkohol och att promilleutslaget istället berodde på att han ätit väldigt många likörpraliner.
Fälld.

* "Jag var inte alls full, jag hade bara ätit lite äpplen",
det påstod en polsk politiker efter att ha blåst positivt och visat 0,7 promille. Politikern hävdade vidare att han var diabetiker och lovade att han med 100 procent säkerhet inte druckit någon alkohol.
Oklart.

* "Det var inte jag, det var Molgan som körde", den gravt berusade 23-åringens hävdade bestämt att han inte kört bilen. Han tipsade dock om vem som körde bilen, nämligen Alfons Åbergs 120 centimer långa låtsaskompis Molgan.
Friad(!)

* "Jag var tvungen att åka till KFC och testa mina nya löständer", en hungrig amerikansk kvinnas utsaga efter att ha blivit stoppad av polisen med alkohol i blodet.
Fälld.