Stockholm

"Herregud han har blivit knivhuggen"

Broder Tuck.
Broder Tuck. Foto: Sofia Müller/Scanpix

Två män åtalas för knivmordet på Broder Tuck.


Läs mer
Bevisningen mot gärningsmännen

Fem vittnen kommer att höras under rättegången i Stockholms tingsrätt nästa vecka.

Flera av vittnena kommer att förhöras om vad som hände på krogen och om gärningsmännens uppsåt var att döda.

Ett protokoll över offrets kläder finns med som skriftlig bevisning där man kan se knivskador på offrets jacka och tröja.

En klädundersökning visar även 39-åringen har försökt strimla sina kläder efter händelsen.

STOCKHOLM. Det började som ett bråk inne på puben Broder Tuck och slutade med ett brutalt knivmord.

Inne på den dunkla och mörka krogen på GötgatanSödermalm såg flera vittnen hur en 31-åring och en 39-åring följde efter en man ut från krogen. Utanför krogen attackerar de mannen och ett bråk uppstår.

– Min kille hamnar i underläge på marken, då slår han och knäar underifrån. Där någonstans händer det någonting och han märker herregud han (den knivmördade mannen) har blivit knivhuggen, säger 39-åringens försvarare, Ola Salomonsson, till Nyheter24.

De två männen känner varandra sedan tidigare och enligt kammaråklagare Olof Kronlund är han nöjd med åtalet. Den 31-årige mannen står åtalad för mord medan 39-åringen misstänks för misshandel alternativt grov misshandel.

– Det är en som har haft avsikten att döda och det är därför den ena åtalas för mord, säger Olof Kronlund till Nyheter24.

Enligt åtalet ska 31-åringen ha huggit offret sju gånger i ryggen med en kniv. Njure, revben, njurartär, lungan och diafragman skadades och mannen avlider av förblödning.

– Min syn på det här är att det var någonting som var fullkomligt oplanerat. Det råkar hända, säger advokat Ola Salomonsson.

Vad är din åsikt om åtalet?

– Det är riktigt tror jag. Vi håller dock inte med om att min kille har gjort sig skyldig till medhjälp till grov misshandel. Men man får väl acceptera ett fängelsestraff på 5-6 månader, säger Ola Salomonsson.

Rättegången inleds torsdagen den 30 juni.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.