Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Går inte att undvika fylla och misshandel"

- 23/06/2011, 11:24 -
Vacker väder
1 av 3

Ungdomarna flyr stan under midsommarhelgen.

Hasse Holmberg / SCANPIX

Öldrickande
2 av 3

En man deltar i en ölhävartävling under midsommarafton förra året.

Hasse Holmberg/Scanpix

Midsommar
3 av 3

Alkholen är polisen största problem under midsommarhelgen.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Det blir en lugn helg för citypolisen då ungdomarna drar ut till skärgården för att fira midsommar.

STOCKHOLM. Ungdomarnas privatfester är polisens största problem inför midsommarhelgen. På fredagen flyr många av innerstadsborna city för att avnjuta sillen och snapsen ute i skärgården.

– Det är lugnt i stan. Vi kommer att ha vanlig bemanning, säger Lotta Sundqvist, informationsansvarig Citypolisen, till Nyheter24.

I Roslagsdistriket förväntar man sig en stor tillströmning av personer som firar midsommar.

– Det är ju inget kul att vara inne i stan på midsommar. Vi har mycket ungdomar som kommer hit och anordnar privatfester, säger Anders  Olsson informationsansvarig polisen Roslagen, till Nyheter24.

Hur bemöter ni fulla ungdomar?

– Det är ingen större skillnad på en ungdom och en 40-åring som har druckit för mycket, säger Anders Olsson.

I polisdistriktet Nacka har de minst lika mycket att göra under midsommarhelgen. På fredag är det ön Möja som gäller och på midsommardagen drar många till Sandhamn för att festa.

– Det är ungdomar i övre tonåren som är där ute. På Möja händer det mycket runt dansbanan och på Sandhamn festar man på krogar och båtar. De festar överallt kan man säga, säger Ulla Krog informationsansvarig Nackapolisen.

Hur brukar det se ut historiskt sätt för polisen?

– Det brukar kunna bli ganska stökigt, men vi har erfarenhet från tidigare år. Men det är klart att det inte går att undvika fylla och misshandel, säger Ulla Krog.