1 av 2
- Foto: Conny Sillén / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Mördare önskade dödsstraff – fick 16 år

Kinesiskan Hao Chen, 24, mördades med 25 knivhugg av sin klasskamrat. Mannen dömdes till 16 års fängelse – men han ville bli dödad.


När kvinnan ville avbryta kontakten blev mannen "galen av kärlek" och mördade henne med 25 knivhugg, bland annat genom hjärtat.
Efter mordet önskade sig mannen dödsstraff och förklarade att hans liv var meningslöst, skriver NA.

– Kommer jag att dö nu? Hur kunde jag göra så här? Jag är sjuk av kärlek. Jag är galen av kärlek, sa mannen i polisbilen efter dådet.

Under måndagen dömdes han till 16 års fängelse av tingsrätten och han ska betala 576 400 kronor i skadestånd till kvinnans familj. Chens familj vill dock få mannen utlämnad till Kina så att han kan avrättas där.
Men mannen har bestridit yrkandet på utvisning, trots att han önskade sig dödsstraff.

Allt började när utbytesstudenterna kom till Sverige

De båda jämnåriga kineserna hade rest till Sverige för att studera vid Örebros universitet. De gick i samma klass och hade en relation, men kontakten kallnade. Och på mannens födelsedag meddelade Chen att hon ville avbryta kontakten.

– Alla i klassen visste om att han älskade henne, men att hon inte älskade honom, säger Chens väninna till polisen.

Mannen började följa efter Chen och till slut mördade han henne brutalt av svartsjuka.

– Hon var ledsen. Hon sa ingenting för hela hennes kropp blödde. När hon rörde sig, rörde hon sig sakta, sa väninnan i polisförhöret.

Mannen erkände mordet direkt efteråt och berättade i detalj hur han packat ner knivar i ryggsäcken och gått ut på jakt efter Chen.
I förhör önskade han sig dödsstraff.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.