Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Danmark är ett pissland"

"Danmark är ett pissland"
1 av 2

"Danmark är ett pissland"

Janerik Henriksson/AP/Scanpix

Tankesmedjans Mona Masri kallade
2 av 2

Tankesmedjans Mona Masri kallade

Faksimil Ekstrabladet

Nyheter | 29/06/2011 12:08

I P3:s tankesmedjan kallade Mona Masri Danmark för ett pissland. Något som fick stora rubriker i en av Danmarks största tidningar.

MALMÖ. I en av Danmarks största tidningar - Ekstra Bladet - har ett uttalande från Sveriges Radios Mona Masri uppmärksammats med stora rubriker.

I radioprogrammet Tankesmedjan kallade hon Danmark för ett pissland och uppmanade de att införa svart i sin rödvita flagga.

– Något häftigt tecken i sin flagga så de blir det fjärde riket på riktigt, sa Mona Masri i inslaget.

Bakgrunden till Mona Masris uttalande om Danmark ligger i ett nytt lagförslag. I korta drag innebär förslaget att invandrare som begår brott kommer att utvisas från Danmark oavsett vilket brott det handlar om. När Nyheter24 försöker få tag på Mona Masri meddelar hon att hon inte vill kommentera det hela. Det blir i stället Tankesmedjans programledare Simon Svensson, som tog upp ämnet igen i ett nytt program i måndags.

– Om jag kallar det för pissland eller inte är helt irrelevant. Det här ser jag som kvällstidningstjafs. Jag antar att det här handlar om att hon är invandrare och det är det som har drivit igång det här, säger Simon Svensson till Nyheter24.

Varför tog du upp ämnet igen i måndagens sändning?

– Vi hade fått många reaktioner på hemsidan och jag kände att jag ville ta upp det. Om en skittidning som EkstraBladet skriver det här om oss, så tänkte jag vi kan ta upp det här igen, säger Simon Svensson till Nyheter24.