Lördag 8 Maj
Stockholm

"Danmark är ett pissland"

"Danmark är ett pissland"
1 av 2
"Danmark är ett pissland". Foto: Janerik Henriksson/AP/Scanpix
Tankesmedjans Mona Masri kallade
2 av 2
Tankesmedjans Mona Masri kallade. Foto: Faksimil Ekstrabladet

I P3:s tankesmedjan kallade Mona Masri Danmark för ett pissland. Något som fick stora rubriker i en av Danmarks största tidningar.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Citaten om Danmark

I måndagens Tankesmedjan tog programledaren Simon Svensson upp ämnet igen. I programmet spelade han upp flera ljudklipp där de har kritiserat Danmark tidigare utan några reaktioner. Här är några exempel.

"Danmark eller ska jag kallade det Tysklands röv eller kanske en bortopererad tumör från Skåne"

"När man summerar allt det här som summerar Danmark. Dricka lite för mycket, röka och gå till horor."

"Danmark är en bajsrand som Sverige lämnat i trosorna."

MALMÖ. I en av Danmarks största tidningar - Ekstra Bladet - har ett uttalande från Sveriges Radios Mona Masri uppmärksammats med stora rubriker.

I radioprogrammet Tankesmedjan kallade hon Danmark för ett pissland och uppmanade de att införa svart i sin rödvita flagga.

– Något häftigt tecken i sin flagga så de blir det fjärde riket på riktigt, sa Mona Masri i inslaget.

Bakgrunden till Mona Masris uttalande om Danmark ligger i ett nytt lagförslag. I korta drag innebär förslaget att invandrare som begår brott kommer att utvisas från Danmark oavsett vilket brott det handlar om. När Nyheter24 försöker få tag på Mona Masri meddelar hon att hon inte vill kommentera det hela. Det blir i stället Tankesmedjans programledare Simon Svensson, som tog upp ämnet igen i ett nytt program i måndags.

– Om jag kallar det för pissland eller inte är helt irrelevant. Det här ser jag som kvällstidningstjafs. Jag antar att det här handlar om att hon är invandrare och det är det som har drivit igång det här, säger Simon Svensson till Nyheter24.

Varför tog du upp ämnet igen i måndagens sändning?

– Vi hade fått många reaktioner på hemsidan och jag kände att jag ville ta upp det. Om en skittidning som EkstraBladet skriver det här om oss, så tänkte jag vi kan ta upp det här igen, säger Simon Svensson till Nyheter24.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela