Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

19-åring gripen för skottlossning mot Bandidoslokal

Polisen grep en person född 1991 tre timmar efter skotten.

Polisen grep en person född 1991 tre timmar efter skotten.

Paul Madej/Scanpix

Nyheter | 30/06/2011 09:41

Strax efter midnatt avlossades ett stort antal skott med automatvapen mot Bandidoslokal.

HELSINGBORG. Vid tolvtiden natten till torsdagen larmades polisen till Bandidoslokal. Flera vittnen hade kontaktat polisen och anmält att de hört flera skott avlossas.

– Vi grep en misstänkt person som är född 1991 vid 02:55. Gärningsmannen har troligtvis använt ett automatvapen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör, Helsingborgspolisen, till Nyheter24.

Är mannen känd hos polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Har ni några andra gäng i Helsingborg?

– Vi har haft Hells Angels här tidigare men det har varit ganska lugnt i Helsingborg den senaste tiden. Det har ju inte varit som Malmö, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, till Nyheter24.

Inne i lokalen fanns flera medlemmar till det kriminella mc-gänget Bandidos. Det är dock oklart om det var någon av de som larmade polisen. Det har inte heller kommit några rapporter om skadade personer. Polisen har under natten genomfört en teknisk undersökning och konstaterat att flera bilar har skottskador.

– Gårdagens fina väder gjorde så att många personer var ute. Det satt folk ute på gatan vid bord och stolar och det finns mycket vittnen. Det här hände ju bara för några timmar sedan så vi vet inte så mycket mer just nu, säger Eva-Lotta Hermansson, informatör Helsingborgspolisen.