Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Rambergs utvik diskuterades i riksdagen"

Camilla Lindberg menar att ryktet om Anne Rambergs utvik gick i riksdagen för två år sedan.
1 av 3

Camilla Lindberg menar att ryktet om Anne Rambergs utvik gick i riksdagen för två år sedan.

Linda Forsell/Scanpix

Anne Ramberg ska stämma Camilla Lindberg för förtal.
2 av 3

Anne Ramberg ska stämma Camilla Lindberg för förtal.

Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

3 av 3

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Nyheter | 01/07/2011 08:21

Den hårt kritiserade ordföranden för advokatsamfundet, Anne Ramberg, hotar att stämma förre riksdagsledamoten Camilla Lindberg för förtal. Men Lindberg står på sig.

STOCKHOLM. Anne Ramberg ska stämma före detta riksdagsledamoten och folkpartisten Camilla  Lindberg för förtal. Efter att Robert Aschberg och Camilla Lindberg pratat om att Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg vikt ut sig i FIB aktuellt fick folkpartisten det hett om öronen.

– Hon ska stämma mig nu. Hon har skickat massa arga saker till mig och säger att det här är djupt förtal och att jag ska tillbaka allt genast, säger Camilla Lindberg till Nyheter24.

Det var tisdags som Nyheter24 pratade med Anne Ramberg om det påstådda utviket. Fly förbannad kallade hon Camilla Lindbergs påstående för kvalificerad lögn.

– Det är ett rykte som har gått länge att hon har vikt ut sig i "fibban" (FIB aktuellt red. anm). För två år sedan pratades det om det här på jobbet i riksdagen. Det ska tydligen vara ett ganska lätt utvik, säger Camilla Lindbger till Nyheter24.

Efter att Lindberg och Aschberg tagit upp ämnet i Radio1 började flera tidningar att höra av sig. Trots att hon själv inte har sett bilderna i FIB aktuellt tror hon fortfarande att de finns.

– Det är ju intressant om det är någon annan som har sett bilderna och försökt sälja dem. Då måste de ju finnas, säger Camilla Lindberg