Torsdag 16 Sep
Stockholm

"Vi anställer inte tjocka människor"

Johanna sökte sommarjobb på ett lager men fick svar att hon var för tjock för att anställas. Hon har nu anmält händelsen.– Jag blev jätteledsen och kände mig kränkt, säger Johanna till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kvinnans anmälan

"Jag fick gå runt där och dom visa mig jag fick åka med runt på trucken när dom höll på plocka varor så man skulle se vad jobbet innebar. Sen efter det gick vi upp till kontoret där sitter XX Och han skulle ta lite uppgifter och då sa han till mig att jag kunde inte gå från och äta så ofta som jag behöver efter min magsäcksoperation, engelska skulle man kunna, jag skulle inte orka sa han, sen sa han att dom inte anställer tjocka människor. Jag har gått ner 30 kilo med denna operation"

NYKVARN. Trots att hon hade fått en rundtur på företaget och att hon har tidigare erfarenhet från lagerarbete så nekades Johanna sommarjobbet.

"Vi anställer inte tjocka människor" fick den mycket förvånade kvinnan som svar av en chef  på Alfort & Cronholms lager i Nykvarn. Det skriver Johanna i sin anmälan mot företaget.

– Jag fick gå runt där en timme och sedan när jag skulle lämna uppgifter så sa han att de inte anställer tjocka människor. Jag blev ledsen och kände mig kränkt men jag visade det inte för honom utan ville bara komma därifrån, säger Johanna till Nyheter24.

Kvinnan som har genomfört en magsäcksoperation och gått ner 30 kilo efter ingreppet behöver med jämna mellanrum gå iväg för att äta till exempel ett äpple. Men enligt Johanna var det inte heller möjligt på företaget.

Johanna bestämde sig därför för att  anmäla fallet till Diskrimineringsombudsmannen (DO) och nu har Alfort & Cronholm fram till den 24 augusti att svara DO.

- Jag tyckte det var dåligt. Det kunde ha sagt det på en gång. Jag hoppas att inte fler blir drabbade av det här nu. Jag kommer inte söka mig dit igen, säger Johanna till Nyheter24.

När Nyheter24 når chefen på Alfort & Cronholm nekar han till anklagelserna.

– Nej det stämmer inte. Jag har inte sagt så. Jag kan inte svara för hur hon har uppfattat det, säger han till Nyheter24.

Så hon ljuger alltså?

– Jag kan inte kommentera det. Jag vet inte vad som står i anmälan och jag tycker inte att det här ska drivas på nyheterna. Du får återkomma den 24 augusti när DO har fått svar, säger han till Nyheter24.

Johanna blir mycket upprörd när hon får höra chefens replik.

– Jag tycker det är förjävligt. Jag fick träffa honom sist av alla, säger hon till Nyheter24.

Fotnot: Johanna heter egentligen något annat men har valt att vara anonym.

Kommentera
Kopiera länk
Dela