Polisen har även problem med Bandidos i Gävleborgs län.
1 av 2
Polisen har även problem med Bandidos i Gävleborgs län. - Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix
Hells Angels är inte välkommen på krogarna i Sandviken om det bär väst.
2 av 2
Hells Angels är inte välkommen på krogarna i Sandviken om det bär väst. - Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

Hade MC-väst - kastades ut från krogen

Ägaren kastade ut en man med MC-väst.


Reglerna för mc-västen

Restaurangerna i Överkalix och Övertorneå bestämde sig för att sätta stopp för västarna på krogen. Tillsammans tog de fram nya regler:

"Personalen har genomgått utbildning i ansvarsfull alkoholhantering och vi kommer att skärpa kraven på berusningsnivån. I entrén kommer en hårdare bedömning att göras av entrépersonalen. Bedömningen kommer att innefatta berusningsgrad men även vårdad klädsel. Med vårdad klädsel så menar vi att man ej är välkommen i trasiga eller smutsiga kläder, ej heller plagg med tryck eller brodyr som anger grupp- eller föreningstillhörighet."

SANDVIKEN. Nu har krögarna fått nog. Gästerna blir rädda när personer med mc-västar hänger på samma restauranger som de själva gör. Ägarna har därför börjat använda sig av sin rätt att slänga ut dem som de inte vill ha kvar på stället. På en restaurang i Sandviken blev en man utkastad i lördags för att han hade en väst.

– Krogarna får bestämma själv vilka de släpper in. Det är svårt att dra några slutsatser om det här är diskriminering eller inte. Tidigare har restaurangägarna velat gå ihop och ha samma regler så att ingen kunde bli utpekad, säger Mikael Hedström, informatör Gävleborgs län, till Nyheter24.

Mellan krögarna och polisen ska det finnas en överenskommelse om att de ska avvisa mc-gängens medlemmar som bär väst. I trakterna kring Sandviken, Bollnäs och Gävle har polisen haft problem med flera grovt kriminella gäng. Hells Angels, Outlaws, Bandidos samt deras undergrupp Formidos är några av dem uppger Mikael Hedström.

- Jag vet att flera krögare pratade om att gå ihop och tillsammans skapa regler så att ingen enskild restaurang skulle kunna bli utpekad, säger Mikael Hedström.

Varför är folk rädda för personer med mc-väst?

– Ofta handlar det om internt våld. Senast vet jag att någon medlem blev sjukten i benet när han ville hoppa av ett gäng. Annars sysslar de mycket med utpressning, säger Mikael Hedström, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.