Miljöchefen tycker att bättre om att flyga ett eget plan.
1 av 2
Miljöchefen tycker att bättre om att flyga ett eget plan. - Foto: Kapowsin Air Sports
Peter Erlöv flög till Amledalen förra året.
2 av 2
Peter Erlöv flög till Amledalen förra året. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Flygtokig miljöchef rattar planet på skattebetalarnas bekostnad

Miljöchefen Peter Erlöv överväger att sluta efter den negativa responsen.


Region Skåne i blåsväder

Två gånger på kort tid har Region Skåne utsatts för hård kritik för sina chefers agerande.

Landstingsdirektören Sören Olofsson utsattes för hård kritik då han anklagades för att ha förhandlat till sig en för hög lön.

Sören Olofsson får 175 000 kronor i månaden och är bäst betald bland landstingsdirektörerna i hela Sverige. Hans lönelyft var på 15 000 kronor

SKÅNE. När Peter Erlöv började som avdelningschef på Region Skåne 2008 beskrev han sig själv som flygtokig. Sedan dess har han åkt på fem tjänsteresor utomlands där han själv flög planet. Gdansk i Polen, Hammerfest i Norge och finsk Kotka är några av destinationerna. Planen han har hyrt kostar 1 200 kr per timme. Kostnaden för resan som bland annat gick till Norge landade på ungefär 25 000 kronor. Till det tillkom avgifter som taxi, bränsle, kartor och landningsavgifter och totalkostanden blev cirka 30 000 kronor. Något som skattebetalarna får betala, skriver Kristanstadsbladet.

– Det här är ett slag under bältet. Jag blir ledsen när det framställs på det här sättet, säger Peter Erlöv till Nyheter24.

Miljöchefen menar att alla transportmedel har sina för- och nackdelar. Men de gångerna han har valt att själv styra planet har han alltid vägt in kostnaderna, miljöaspekten och tiden. Och varje gång har han kommit fram till att det är det bästa alternativet.

– Jag tycker jag har ställt upp för skåningarna. Jag överväger om jag överhuvudtaget ska hålla på med detta då det slår tillbaka. Det där med att jag är flygtokig är något det har tagit från en sida på internet som jag har skrivit för länge sedan, säger Peter Erlöv, till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.