Allt fler svenskar använder Spotify och är villiga att betala för att slippa reklam.
1 av 2
Allt fler svenskar använder Spotify och är villiga att betala för att slippa reklam. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Premium sounds better?
2 av 2
Premium sounds better? - Foto: Faksimil Spotify

Spotify lägger locket på efter kritik om dålig ljudkvalité

Bara var tredje låt håller den utlovade kvalitén.


Spotifys statement

All musik som streamas via Spotify är av hög kvalitet (160 kbps på datorn) och vi har en bred katalog som innehåller över 15 miljoner låtar. Alla låtar är inte tillgängliga i hög bitrate (320 kbps) för Premium-användare, vilket vi gör tydligt på vår hemsida, men vi jobbar hårt på att omvandla resterande låtar så snart som möjligt. Eftersom vår katalog växer med 10.000 låtar per dag är detta ett ständigt pågående arbete, men högt prioriterat av oss.

Spotify har den senaste tiden försökt få fler användare att gå över till att betala för tjänsten. Ett av försäljningsknep är att med ett premium-konto får du högre ljudkvalité på musiken. Men egentligen är det bara en av tre låtar som håller den utlovade ljudkvalitén.

– Vi har gått ut med ett statement, säger Sofie Grant PR-chef, till Nyheter24 och lämnar inga möjligheter till följdfrågor.

Så ni har inga andra kommentarer?

– Nej vi har inget att säga än det här, säger Sofe Grant till Nyheter24.

"Premium members deserve premium sound quality." Står det på hemsidan när nya användare ska välja vilken typ av konto de vill ha. Något som alltså inte riktigt är helt sant.

Var tredje låt håller den utlovade ljudkvalitén på 320 kilobit per sekund. Det är på bloggen Spotify Classical som en användare har analyserat 115 slumpvalt utvalda låtar. 

På Spotify:s hemsida skriver de dock att alla låtar inte håller högsta kvalité. Men det dem inte uppger är att för ett år sedan höll sex av tio låtar 320 kilobit per sekunds kvalité. Att det har blivit färre låtar kan förklaras av deras ständigt växande bibliotek.

– Eftersom vår katalog växer med 10.000 låtar per dag är detta ett ständigt pågående arbete, skriver Sofie Grant i ett mejl, till Nyheter24

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!