Bilden visar en annan lastbilsolycka i juni och har ingenting med olyckan beskriven i texten att göra.
Bilden visar en annan lastbilsolycka i juni och har ingenting med olyckan beskriven i texten att göra. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX /

Lastbilssläp välte - 18-årig kvinna dog av skadorna

En 18-årig mopedist i Avesta omkom efter att ett lastbilssläp vält över henne.– Det är en fruktansvärd incident, säger Ovar Carlberg, stationsbefäl på polisen.


Tidigt i morse, strax innan klockan 07.00, larmades polisen om att ett lastbilssläp voltat omkull på riksväg 70, norr om Rembo mellan Avesta och Hedemora.

När räddningstjänsten var på plats och undersökte orsaken till olyckan fann man en väska och ett par skor - någonting som visar sig tillhöra den 18-åriga flicka som klämts fast mot asfalten under lastbilssläpet.

– Det är en fruktansvärd incident. Tragisk, säger Ovar Carlberg, stationsbefäl i Avesta, till Nyheter24.

Flickan kunde identifieras genom en legitimation som låg i väskan som fanns på platsen. De anhöriga informerades på förmiddagen.

Chauffören chockad

Lastbilschauffören, som transporterade matvaror för Coop, är chockad efter det inträffade och befann sig vid lunchtid på akutmottagningen i Avesta.

– Han är chockad och mår inte alls bra. Men han har inte ådragit sig några fysiska skador, säger Ovar Carlberg.

Förundersökning har inletts - men misstankar om brott finns ännu inte.

– Om det som hänt beror på en orsak som lastbilschauffören inte kunnat rå för kan det inte leda till några brottsmisstankar. Men det är för tidigt att säga vad som egentligen hände ännu.

Föraren kommer att höras ytterligare under dagen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!